Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Počinje show

Gotovo je: Ibrahimović potvrdio da stiže u Manchester United!

Veliki majstor stao je na kraj medijskim nagađanjima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Vrijeme je da svijet sazna. Moja iduća destinacija je Manchester United."

Objavio je to na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Instagram) Zlatan Ibrahimović, otklonivši svaku sumnju da bi se mogao dogoditi nekakav preokret po pitanju nastavka njegove karijere.

Crveni vragovi će biti njegov osmi klub nakon što je igrao za Malmo, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan i posljednje četiri godine za PSG. Ibrahimović se nakon švedskog ispadanja na Europskom prvenstvu u Francuskoj oprostio od švedske reprezentacije. Za reprezentaciju, Ibro je odigrao 116 utakmica i postigao je rekordna 62 gola.

O postignutom dogovoru između Ibre i Uniteda BBC je izvijestio još u srijedu, kada su objavili i to da će ugovor biti potpisan na jednu sezonu, s opcijom produženja na još jednu.

Drugo Mourinhovo pojačanje

O svim drugim detaljima trebat će pričekati službenu objavu kluba s Old Trafforda kojemu je Ibrahimović drugo pojačanje za novu sezonu, nakon dolaska Erica Baillyja iz Villarreala.

Baš kao i u slučaju Baillyja, i na angažmanu Ibrahimovića inzistirao je novi trener Crvenih vragova Jose Mourinho koji će s Ibrom kao glavnom zvijezdom pokušati vratiti primat na Otoku već u prvoj sezoni.

Ibrahimović i Mourinho su ljudi koji praktički jamče trofeje. Mourinho je bio prvak u četiri države (Portugal, Engleska, Italija, Španjolska) te je s dva kluba osvojio Ligu prvaka (Porto, Inter), Ibra Ligu prvaka u svojoj kolekciji nema, ali ionako United ne igra u tom natjecanju u ovoj sezoni. U kojoj god državi je nastupio Ibrahimović je bio prvak (Nizozemska, Italija, Španjolska, Francuska).

Nema sumnje - nakon dvaju loših sezona pod vodstvom Louisa van Gaala navijači Uniteda opet imaju puno razloga za optimizam...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider