Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zar i on?

VIDEO Ako je to istina, onda je nogomet otišao kvragu

Nova doping afera pojavila se u medijima ovog dana, a u središtu zbivanja je ponajbolji nogometaš svijeta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Teške optužbe na račun švedske nogometne zvijezde Zlatana Ibrahimovića sasuo je kondicijski trener Ulf Karlsson. Čovjek koji je bio glavni trener u nekoliko velikih sportskih saveza u Švedskoj odgovorno tvrdi da je siguran kako se Ibrahimović u jednoj fazi svoje karijere dopingirao i da je zato danas tako dominantan.

"Zlatan je u pola godine dok je bio u Juventusu natukao 10 kilograma mase. Jasno je meni i svakome tko se razumije u fizičku spremu sportaša da je to mogao postići samo korištenjem dopinga. Uvjeren sam, da", tvrdi Karlsson.

U doba kada je Ibra igrao za Juventus, od 2004. do 2006. godine, u Juventusu je navodno postojala 'kultura dopinga', odnosno da su sportaši koristili 'sve i svašta' kako bi poboljšali svoju izvedbu na travnjaku. Zanimljivo, upravo su u tom periodu osvojena dva naslova talijanskog prvaka, koja su Juveu naknadno oduzeta zbog afere 'Calciopoli'.

"Nijedni sportaši u bilo kojem drugom sportu ne provode toliko vremena u teretani da bi tako ojačali", zaključio je svoje tvrdnje Karlsson.

Iz Švedskog nogometnog saveza odbacili su ove optužbe, te poslali jasnu poruku:

"To su ozbiljne optužbe i zvuče apsurdno. Mislio sam da je Ulf pametniji čovjek. Ne postoji nikakav dokaz da je Ibrahimović to radio", rekao je glasnogovornik saveza.

Svi jedva čekamo Ibrin odgovor na ove optužbe jer s obzirom na to da je osebujan 'lik', možemo očekivati neočekivano.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider