Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
najbolji mourinho

I to nešto govori: Zidane ima najgori start od zadnjih pet trenera Reala

Zinedine Zidane krenuo je sjajno, no onda su stigli neki više ili manje teži protivnici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid 11 kola prije kraja prvenstva zaostaje za vodećom Barcelonom čak 12 bodova. Mnogi su se u Madridu, ako ne i svi, već lagano oprostili od nade u naslov prvaka. Real je, što zvuči gotovo nevjerojatno, u posljednjih osam sezona uz sva silna ulaganja i dovođenje najskupljih svjetskih zvijezda osvojio tek jedan jedini naslov pod vodstvo Josea Mourinha.

Dolazak legendarnog Zinedinea Zidanea na klupu probudio je neku nadu navijača, naročito nakon dvije uzastopne domaće efikasne pobjede (s pet komada) protiv Deportiva i Sportinga. Real je ofenzivno izgledao sjajno, no tek su trebali doći ispiti na gostovanjima. I već prvo je bilo dovoljno za kiks. Real nije slavio kod Betisa (1:1) i euforija je stala.

Onda je stigla nova domaća golijada (6:0 protiv Espanyola) pa i gostujuće slavlje u Granadi. Četiri pobjede u nizu zaokružila su slavlja protiv Bilbaa i Rome u Ligi prvaka. No, onda opet kiks na gostovanju kod Malage i novi šamar protiv gradskog rivala Atletica koji je posljednjih godina uspješniji u madridskim derbijima.

Prvih deset utakmica Zizoua na klupi ocjenjeno je tako da mu većina medija aktivno traži nasljednika. Od posljednjih pet trenera Reala u eri Florentina Pereza, od 2009. na ovamo, Francuz alžirskog podrijetla imao je najgori skor. Sportski list As se poigrao i zbrojio bodove, uzevši u obzir i utakmicu u osmini finala Lige prvaka protiv Rome.

Zizou je osvojio 23 boda, što je manje od Mourinha (26), Ancelottija (25), Beniteza (24) i Pellegrinija (24). Nisu svi imali jednako težak raspored, ali As je i u ovoj statistici našao razlog da ocjena Zidaneu bude negativna.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider