Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'moram ga istaknuti'

Zidane dobio ono o čemu svaki trener sanja, Enrique objasnio izvlačenje Rakitića

Nakon pobjede u 'el clasicu' Zidane je bio zadovoljan cijelom momčadi, no posebno je istaknuo jednog igrača...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Real Madrida Zinedine Zidane konačno je bio u potpunosti zadovoljan igrom svoje momčadi koja je odnijela veliku pobjedu u 'el clasicu', u gostima kod Barcelone slavivši 2:1. Iako su igrali s igračem manje u posljednjih 10 minuta, Real je preko Cristiana Ronalda dovršio preokret i upisao tri boda. Pobjeda vjerojatno neće utjecati na ishod konačnog prvaka u Španjolskoj, ali će biti motivacija za Real da u Ligi prvaka može do kraja.

"Sretan sam sa svime, ne samo rezultatom. U prvom smo se poluvremenu najprije malo mučili, ali to je normalno kada igrate na Nou Campu. Nije bilo lako, ali ponosan sam na svoje igrače. Htjeli smo odigrati jako dobru utakmicu, a tri boda su u konačnici došla kao nagrada", rekao je Zidane.

"U obrani smo odradili najveći zadatak. Vidio sam momčad koja je igrala kao jedno, a igrači su se borili jedan za drugog. To je najbolje što se može dogoditi jednom treneru. Posebno moram istaknuti Casemira koji je odigrao veliku utakmicu protiv igrača koji su sposobni probiti svaku obranu", komentirao je legendarni Francuz.

"Barcelona i dalje ima sedam bodova prednosti, a mi se okrećemo Ligi prvaka koja se igra već ovaj tjedan. Iduću subotu ćemo opet misliti o prvenstvu i tako dalje".

Trener Barcelone Luis Enrique bio je razočaran što je poraz stigao upravo na Nou Campu, te je objasnio zašto je iz igre povukao Ivana Rakitića, asistenta za pogodak, a ne recimo starijeg i umornijeg Andresa Iniestu.

"Ovo što se dogodilo može se dogoditi u bilo kojoj drugoj utakmici. Real se zatvorio u svoju polovicu u drugom poluvremenu, te je čekao priliku iz tranzicije. Za mene ova utakmica više ne postoji. Moramo krenuti dalje i misliti o Ligi prvaka", rekao je Enrique, pa dodao.

"Ivan je imao žuti karton i zato sam ga morao povući iz igre. Arda Turan (ušao umjesto Rakitića) je imao tu nesreću da je ušao taman kada je igra postala malo 'luda'. Ali da, mučili smo se nakon Ivanova izlaska iz igre", zaključio je Enrique.

Bodovna razlika je sada sedam bodova između prvoplasirane Barcelone i trećeplasiranog Reala. Između je Atletico koji ima bod više od 'kraljeva' i šest manje od Katalonaca.

U idućem kolu Real dočekuje Eibar, dok Barcelona putuje u goste Real Sociedadu.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider