Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nekoć je volio Barcu

Zidaneova idealna momčad: Znak koga prodaje i dovodi u Real!

Zinedine Zidane je otkrio koje bi igrače volio vidjeti u svojoj idealnoj momčadi...

Internetskim bespućem kruži video isječak u kojem mladi Zinedine Zidane na predstavljanju u Torinu govori o klubovima za koje je navijao kao dječak.
„Kao dječak sam u Italiji navijao za Juventus, a u Španjolskoj za Barcelonu“, kazao je novopečeni trener Real Madrida prilikom prelaska iz Bordeauxa u Juventus 1996. godine.

Guardiola traži i dobiva: 'Monstruozna' ekipa ruši Barcu, Bayern i Real

Čini se da je Zidane i u starijim danima zadržao određeni afinitet prema Barceloni. Prije otprilike godinu dana, dok je još bio trener Castille, druge momčadi Reala, izdiktirao je svoju idealnu postavu, odnosno igrače koji bi voli imati u svojoj momčadi, a u kojoj su dva igrača Barcelone:

Casillas – Dani Alves, Ramos, Pepe, Marcelo – Yaya Toure, Modrić – Benzema, Messi, Ronaldo – Ibrahimović.

Može li se prema tome zaključiti koje će igrače Real pokušati dovesti i prodati u sljedećem razdoblju? Zidane je prema pisanju španjolskih medija već pokušao nagovoriti Ikera Casillasa da se vrati u Real, no ovaj ga je navodno odbio. Casillasu se zasad ne napušta Porto, ali tko zna što će biti na ljeto.

Ibrahimović i Yaya Toure Zidaneovi ljubimci

Lionel Messi je „nemoguća misija“, slično je i s Danijem Alvesom koji je prošle sezone produžio ugovor s Barcelonom. Međutim, Yaya Toure i Zlatan Ibrahimović itekako su dostupni.

Spekulira se da će u ljetnom prijelaznom roku obojica promijeniti sredinu. Najvjerojatniji novi trener Manchester Cityja Pep Guaradiola navodno ne računa na Bjelokošćanina, a Ibrahimović je već najavio da namjerava napustiti Park prinčeva. Kako stvari stoje lako bi se moglo dogoditi da Ibra završi na Santiago Bernabeuu. Sigurno ne bi imao ništa protiv toga. Ako stigne poziv Zidane, „pješke“ će u Madrid.

Znači li to da Florentino Perez odustaje od tihe patnje Neymara? U posljednjih nekoliko mjeseci španjolski mediji spekulirali su kako će ga predsjednik Reala pokušati preoteti od Barcelone. Brazilac još uvijek nije produžio ugovor s Kataloncima i ima velikih problema sa španjolskim poreznim vlastima, a budući da je Neymarov otac u nekoliko navrata jasno dao do znanja da će njegov sin napustiti Barcelonu ako se ne srede spomenuti problemi, pukla je priča da Perez vabi Neymara u Real.

Rafael Benitez navodno je podržao taj plan Pereza, jer je smatrao da bi Brazilac sjajno „legao“ Realu, no čini se da Zidaneu nije po ukusu, odnosno da mu se ne uklapa u viziju nogometa i ideju kako bi Real trebao igrati pod njegovim vodstvom.

Pogba i Hazard prema Realu

Zidaneu očito više „šmeka“ Ibra kojeg je, dakle, ne tako davno uvrstio u svoju idealnu momčad. Veliki Francuz bi mogao posegnuti i za svojim mladim sunarodnjakom, veznjakom Juventusa Paulom Pogbom, koji bi na taj način imao sličan razvojan put.

Zidane je u dobrim odnosima s čelnicima Juventusa i možda će pokušati realizirati transfer. Eden Hazard je također igrač koji se uklapa se u Zidaneovu viziju. Hazard po nekim elementima igre podsjeća na Zidanea pa je sasvim logično da je njegov „liebling“.

Prema onom što se može zaključiti iz njegovih izjava i pisanja španjolskih analitičara koji ga dobro poznaju, Zidane želi da njegov Real igra brzo, tečno i povezano, tehnički rafinirano, napadački i s povećanim posjedom lopte, ali bez pretjeranog iskakanja pojedinaca, zato mu se i ne sviđa previše individualac poput Neymara. Međutim, postavlja se pitanje kako će u tu shemu uklopiti Cristiana Ronalda?

I na kraju, možda je i najinteresantnije da u Zidaneovoj idealnoj postavi nema skupocjene zvijezde Reala Garetha Balea. Iz ovog se možda podosta zaključiti.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider