Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Žalosna uvertira u derbi

Žestoka tučnjava zaraćenih frakcija BBB-a, u Splitu zapaljen automobil s dinamovcima!

Uoči derbija Hajduka i Dinama na Poljudu došlo je do žestoke tučnjave između zaraćenih frakcija BBB-a...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Do velikog sukoba zaraćenih frakcija navijača Dinama došlo je na autocesti A1 (na odmorišti Jasenice), a uoči današnjeg prvenstvenog derbija na Poljudu između Hajduka i Dinama. Policija je navodno uspjela smiriti situaciju tek pucnjevima u zrak.

Kako se neslužbeno doznaje, navijači koji bojkotiraju domaće utakmice Dinama, a koji su u Split putovali u 15-ak kombija, napravili su klasičnu sačekušu te napali autobus u kojem su se nalazili pripadnici 'BBB Fan Cluba'. Pripadnici 'Fan cluba' su se zaustavili na okrijepu, druga skupina navijača ih je vidjela i krenula u napad bacajući na njih baklje.

Reagirala je odmah policija koja je pucnjevima u zrak pokušala smiriti situaciju. U tijeku je policijski očevid.

Do incidenta je došlo i u Splitu gdje je jedna je osoba lakše ozlijeđena kada su za sada nepoznate osobe, u automobil zagrebačkih registracija, u kojem su bila četvorica navijača Dinama, ubacili 'zapaljivu napravu', izvijestila je splitska policija, a kako se neslužbeno doznaje, najvjerojatnije je riječ o tzv. Molotovljevom koktelu.

Na splitskom stadionu na Poljudu popodne u 15 sati igra se nogometna utakmica Hajduka i Dinama.

Napad se dogodio oko 12,30 sati u središtu Splita, u Gundulićevoj ulici, kojom je vozio automobil zagrebačkih registracija i u kojem su bila četvorica navijača Dinama. Policija je potvrdila da su za sada nepoznati mladići razbili stražnje staklo na automobilu, te u njega ubacili zapaljivu napravu, nakon čega su pobjegli.

Četvorica mladića iz zagrebačkog automobila brzo su izašli iz vozila, no jedan od njih zadobio je lakše opekotine nakon što ga je dio zapaljive naprave najvjerojatnije pogodio u leđa.

Mladići su pozvali policiju i vatrogasce, a splitski policajci koji su do njih stigli prvi, ugasili su vatru u automobilu vatrogasnim aparatom iz svoga službenog vozila, prije dolaska vatrogasaca.

Četvorica navijača Dinama trenutno se nalaze u Policijskoj postaji gdje daju iskaz, a policija traga za splitskim napadačima.

Neslužbeno se doznaje od očevidaca koji su se nalazili u Gundulićevoj ulici, da je za automobilom zagrebačkih tablica jurilo drugo vozilo splitskih tablica, u kojem su se nalazili mladići koji su ih navodno 'hvatali' od stadiona Poljud sve do Gundulićeve, gdje su im razbili stražnje staklo i ubacili Molotovljev koktel.

Policija istražuje okolnosti incidenta i traga za napadačima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider