Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Onda sam ja zalutao'

Trener Dinama: Glupost je misliti da ćemo lako protiv Lokomotive

Prvenstveno kolo (10.) dvobojem u Kranjčevićevoj ulici ovog petka (18:00) otvorit će Lokomotiva i Dinamo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvu utakmicu 10. kola HNL-a, Lokomotiva - Dinamo, najavio je aktualni trener Modrih Željko Sopić.

"Čeka nas prvenstveni ogled s Lokomotivom. To nam je prva prvenstvena utakmica nakon Rijeke i nakon tri poraza u nizu. Naravno da neće biti lagano, ali gotovo sam uvjeren da ćemo postići rezultat koji nas zadovoljava, a to je pobjeda. Svejedno hoće li to biti 'pola-nula' ili 5:0, sutra se piše samo pobjeda", ispalio je Sopić na press konferenciji.

Trener Dinamo očito očito je u drugom planu ostavio dosadašnje rezultate u međusobnim utakmicama Dinama s Lokosima. Naime, otkako je Lokomotiva postala prvoligaš s Modrima je igrala 22 puta i 21 put izgubila, uz jedan remi.

Uz to se gotovo uvijek događalo da u tim utakmicama polovicu ili čak i više igrača u redovima Lokomotive čine oni koji su iz Dinama na posudbi te oni koji su u svojedobno raskinuli ugovor u Maksimirskoj 128 te promptno (nekad i isti dan) potpisali ugovor na Kajzerici s Lokomotivom. Takvih je samo u ovoljetnom prijelaznom roku bilo osam (Danijel Zagorac, Ante Majstorović, Dejan Radonjić, Endri Cekici, Mirko Marić, Josip Ćalušić, Tibor Halilović, Amir Rrahmani).

'Zar je tako lako zabiti tri gola u 15 minuta?'

Sopić, koji ne može računati na ozlijeđene Karimija, Matela i Stojanovića, ne slaže se s mnogima koji smatraju da je Dinamo protiv Lokomotive već upisao bodove.

"Sigurna tri boda? Evo, ja sam jednu utakmicu Dinama i Lokomotive gledao s prijateljima, Lokosi su do 75. minute vodili 2:0. A onda je Dinamo preokrenuo rezultat. Pa zar je baš tako jednostavno zabiti tri gola u 15 minuta? Ako jest, onda sam ja zalutao u ovaj sport. I ne znam gdje sam. Pristupa 'lako ćemo' kod mene nema. I nema nikakvog upisivanja bodova unaprijed, to su gluposti. Ali, OK, svatko ima pravo na svoje mišljenje. Respektiram svačija mišljenja, ali ostajem pri svom."

Kako se Sopić snašao na klupi Dinama?

'Lokomotiva nam je najvažnija utakmica u sezoni'

"Moja vizija je da igrači moraju raditi ono što im ja kažem. Ne treba raspravljati o mladim ili starim trenerima i tko je sposoban. Postoji trener koji zna i koji može ostvariti viziju, a postoji i onaj koji ne zna. Poznajem dobro igrače, ali ne iz ove perspektive. Mislim da smo se podignuli po pitanju emocija i raspoloženja, ali sve će se vidjeti sutra u Kranjčevićevoj."

Nakon utakmice s Lokomotivom slijedi susret s Juventusom u Ligi prvaka.

"Igrači znaju da je utakmica s Lokomotivom najvažnija utakmica u sezoni. Nisam im riječ rekao o Juventusu niti razmišljam još o tome. Naravno da ih pratim, ali Lokomotiva nam je stvarno najvažnija i samo kroz dobru igru i dobar rezultat možemo privući navijače na stadion. Ne mogu razmišljati unaprijed."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider