Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sada je sve poznato

ŽDRIJEB: Koga sve može izvući Hrvatska i koja je 'idealna' skupina Eura 2016.

Ukrajina i Švedska posljednje su dvije reprezentacije koje su izborile plasman na Europsko prvenstvo koje će se od 10. lipnja do 10. srpnja 2016. održati u Francuskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Plasman na EP još su ranije osigurali Francuska, Island, Češka, Belgija, Wales, Španjolska, Slovačka, Njemačka, Poljska, Engleska, Švicarska, Sjeverna Irska, Rumunjska, Austrija, Rusija, Italija, Hrvatska, Portugal, Albanija, Turska, Mađarska i Irska.

VIDEO Švedska i Ukrajina na Euru: Pogledajte Ibrin gol za pamćenje

KOMENTAR Je li Čačić prelomio? Kalinić i Vrsaljko ispred Mandže i Srne, Olić mirovina

Na europskoj smotri u Francuskoj nastupit će 24 momčadi, koje će biti podijeljene u šest skupina po četiri. Ždrijeb je na rasporedu 12. prosinca u Parizu.

Poznato je kako će nositelji biti domaćin Francuska, branitelj naslova Španjolska, te Njemačka, Engleska, Portugal i Belgija. Hrvatska će zahvaljujući Uefinom koeficijentu reprezentacija biti u drugoj jakosnoj skupini i ne može na ždrijebu izvući Italiju, Rusiju, Švicarsku, Ukrajinu i Austriju.

Iz prve jakosne skupine koga nam god podari ždrijeb bit će teško. Možda nekako Portugal i Engleska ne izgledaju toliko zastrašujuće koliko domaćin Francuska, svjetski prvak Njemačka i furiozna Belgija.

U trećoj jakosnoj skupini sigurno se ne bi žalili kako bi na ždrijebu Hrvatska izvukla Mađarsku ili Slovačku, a ni Rumunjska ne bi bila loš izbor.

U četvrtom šeširu Albanija i Sjeverna Irska se čine kao poželjan ždrijeb, no niti jedna reprezentacija neće biti lak zalogaj na Europskom prvenstvu.

Idealna skupina: Portugal, Hrvatska, Mađarska, Sjeverna Irska/Albanija

Jakosne skupine uoči ždrijeba Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj 2016. godine:

SKUPINA 1: Francuska, Španjolska, Njemačka, Engleska, Portugal, Belgija

SKUPINA 2: Italija, Rusija, Švicarska, Austrija, HRVATSKA, Ukrajina

SKUPINA 3: Češka, Švedska, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Mađarska

SKUPINA 4: Turska, Irska, Island, Wales, Albanija, Sjeverna Irska
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider