Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte raspored

Ždrijeb Lige prvaka: Dva mega-okršaja i jedna repriza finala!

U Nyonu su izvučeni parovi osmine finala Lige prvaka, a daleko najzanimljiviji dvoboji bit će između PSG-a i Chelseaja te Cityja i Barcelone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U veljači sljedeće godine kreće nokaut faza Lige prvaka. Ostalo je 16 najboljih koji će se boriti titulu koju je lani po deseti, rekordni put osvojio Real Madrid.

Manchester City će po drugi put zaredom u nokaut fazi Lige prvaka odmjeriti snage s Barcelonom. Opet se sastaju u osmini finala, a Barca je na početku 2014. slavila u obje utakmice.

To će ujedno biti i ponajveći okršaj osmine finala, zajedno s onim PSG-a i Chelseaja. Oni su pak igrali u četvrtfinalu prošle sezone, Demba Ba je donio prolaz Englezima u posljednjim trenucima utakmice. Zanimljivo da je Mourinho prije koji dan izjavio da bi upravo volio izvući Parižane pa mu se želja ostvarila.

Kakav prst sudbine: Nakon 17 godina spojio ih čovjek koji je odlučio finale

Tako će u dva najzanimljivija para priliku za osvetu imati Manchester City i PSG, bogati klubovi koji nikako da ostvare veliki euro rezultat.

Real pomazila sreća, opet na mušterije

Naš Mario Mandžukić i Atletico  Madrid u prvoj utakmici će na noge Tinu Jedvaju i Bayeru iz Leverkusena. Viceprvak Europe je dobro prošao i favorit je u susretu protiv 'apotekara'. Velike sreće imao je i Basel koji je izvukao Porto te se može nadati prolazu u četvrtfinale.

Još jednu reprizu prošlogodišnje osmine finala odigrat će Schalke i Real. Ronaldo i društvo tako će krenuti u obranu titule protiv protivnika koji im definitivno odgovara. Sve osim prolaza aktualnog prvaka Europe bilo bi ravno senzaciji.

Šest Hrvata u nokaut fazi Lige prvaka

Nakon dvije sezone razočaranja, ždrijeb je ovaj put pomazio Wengerove 'topnike'. Arsenal je kao drugoplasirani izbjegao favorite te izvukao Monaco našeg Danijela Subašića, najboljeg vratara dosadašnjeg dijela Lige prvaka.

S posebnim zanimanjem pratite će se i dvoboj Juventusa i Borussije Dortmund, dva velikana u reprizi finala iz 1997. godine, kada su 'žuto-crni' slavili s 3-1 i iznenađujuće otišli do kraja.

Šahtar Darija Srne nije imao sreće. S druge strane stajat će goropadni Bayern, jedan od favorita za naslov. Najmanje atraktivan par je onaj Basel - Porto, ali možda baš to budeu najbolji okršaji.

Pobjednici skupina bit će domaćini u uzvratnim susretima. Prvi susreti osmine finala su 17. i 18. veljače, te 25. i 26. veljače, dok su uzvratni susreti 10. i 11. ožujka, te 17. i 18. ožujka.

Spomenimo i kako se među 16 najboljih u Ligi prvaka nalazi šest Hrvata - Luka Modrić (Real), Ivan Rakitić (Barcelona), Mario Mandžukić Atletico), Darijo Srna (Šahtar), Tin Jedvaj (Bayer) i Danijel Subašić (Monaco).

Prve utakmice:

17. veljače: PSG - Chelsea, Šahtar - Bayern

18. veljače: Schalke - Real Madrid, Basel - Porto

24. veljače: Manchester City - Barcelona, Juventus - Borussia Dortmund

25. veljače: Bayer Leverkusen - Atlético Madrid, Arsenal - Monaco

Uzvrati:

10. ožujka: Real Madrid - Schalke, Porto - Basel

11. ožujka: Chelsea - PSG, Bayern - Šahtar

17. ožujka: Atlético Madrid - Bayer Leverkusen, Monaco - Arsenal

18. ožujka: Barcelona - Manchester City, Borussia Dortmund - Juventus

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider