Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čudan potez

Dinamo dobio neočekivanu pomoć na Rujevici: 'Pomogao nam je - Kek'

Rijeka i Dinamo odigrali su 'nulu' u meču koji je nosio epitet 'utakmice sezone'.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Daleko je derbi Rijeke i Dinama bio od 'utakmice sezone'. Iako su se riječki nogometaši borili, 'ziheraška taktika' Matjaža Keka odavala je dojam kao da Rijeci ne treba pobjeda. Na kraju su gosti iz Zagreba bili prezadovoljno viđenim na Rujevici.

Dinamov savjetnik, Zdravko Mamić, bio je iznimno zadovoljan:

''Derbi velike težine okončan je najpravednijim ishodom, u spektakularnom, veličanstvenom ambijentu! Bio je ovo praznik za nogomet i svi se moramo ugledati na vodstvo Rijeke, koje je napravilo vrhunski posao'', nahvalio je Mamić u svom stilu domaćina, osvrnuvši se potom i na igru:

''Možda je nedostajalo malo više ljepote, a presudni se trenutak zbio kad je naš trener Zoran Mamić uveo u igru Roga, tada je Rijeka "nestala" s travnjaka i bila je "na konopcima"! Kek je, pak, izvadio trojicu ofenzivnih igrača i uveo triling defanzivaca, pa je time pomogao da utakmica ovako i završi. Nama svakako više odgovara ovakav rezultat, pa iako je u igri ostala još samo teorija, može se već sad reći da je Dinamo osvojio 11. uzastopni naslov! Ne vjerujem da ovakva momčad poput naše može "kiksati" u sljedeće četiri etape i ispustiti ovu prednost'', rekao je Mamić oko kojeg se posebno zabrinuo delegat utakmice Branko Bebić.

Gordon Schildenfeld izgledao je vrlo motivirano.

''Dobro smo odgovorili na agresivnost Rijeke, imali smo dvije lijepe prilike i načelno sam zadovoljan, ali u nekim smo situacijama morali bolje reagirati. Ne želim reći da je bilo zafrkancije, ali kad netko istrči 50 metara u šprintu, onda mu se mora dodati lopta, ne smije se biti sebičan! Kad se poštivaju elementarne zakonitosti, onda te lopta nagradi i vrati ti to poštenje u igri, tako je to u sportu. Moramo izvući neke pouke, iako je načelno sve bilo u redu, zadržali smo velika četiri boda viška.''

Srednji branič Rijeke, Miral Samardžić, odigrao je standardno dobro:

''Bilo je tvrdo i čvrsto s nekoliko šansi na obje strane, a na kraju je remi realan ishod. Sad smo se udaljili od osvajanja naslove, ostala su još samo četiri kola, ali sigurno se nećemo predati do samoga kraja! Tko zna što se još može dogoditi'', rekao je Samardžić.

Marin Tomasov imao je solidnu šansu za taj jedan gol koji je mogao biti pobjedonosni.

''Bili smo dobri, vjerovali smo u pobjedu, ali nismo uspjeli, iako smo bili vrlo, vrlo blizu. Međutim, nismo zabili taj gol i Dinamo je sad svakako zadovoljniji bodom. No, prvenstvo nije odlučeno, odigrat ćemo do kraja najbolje što možemo, pa što nam dragi Bog da...''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider