Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tajne 'el clasica'

VIDEO Je li ovo dokaz da Messi uživa na stadionu Reala, a Ronaldo se paralizira?

Luis Suarez debitirat će za Barcelonu u „el clasicu“ nakon odrađene suspenzije i zato će biti u fokusa medija, ali jasno je da će pozornost plijeniti i „klasični obračun“ Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Messi je najbolji strijelac „el clasica“ u povijesti s ukupno 21 postignutim golom, tri više od prvog do sebe Alfreda Di Stefana i sedam više od Ronalda koji je na toj vječnoj ljestvici na sedmom mjestu.

Ovo je prvih 11 Reala za Barcu: Ili će Ancelotti pripremiti iznenađenje?

Suarez 'prvi zub el clasica': Evo koliko možete zaraditi ako ugrize Ronalda!

Ronaldo je do sada postigao pet golova u deset ligaških obračuna s Barcelonom, dok je Messi u 16 ligaških „el clasica“ zabio 14 golova. Od tih 14 golova čak osam je zabio na Santiago Bernabeuu.
Dakle, Messi ima značajno bolji prosjek od Ronalda. Primjerice, Karim Benzema zabio je samo jedan gol manje od Ronalda u ligaškim „el clasicima“.

Međutim, za Ronalda je puno alarmantniji podatak njegova realizacija u ligaškim derbijima s Barcelonom na Realovu stadionu. Čini se da se Ronaldo na neki način paralizira kada istrči na travnjak Bernabeua protiv Katalonaca. U pet ligaških „el clasica“ na Bernabeuu Ronaldo je postigao samo dva gola, i to oba iz jedanaesterca, a u tih pet utakmica Real je pobijedio samo jednom, u toj utakmici Ronaldo je ušao s klupe.

S druge strane, Messi baš uživa na Bernabeuu, zabija golove i niže asistencije. Messi je bio strijelac u pet od posljednjih šest gostovanja u Madridu.

Vidjet ćemo hoće li Ronaldo u subotnjem derbiju proraditi protiv Barcelone u Madridu ili će mu se ponovno „svezati noge“? Portugalac je u fenomenalnoj formi, prvi je strijelac Primere sa 15 golova u osam kola, u posljednjih osam utakmica Reala u svim natjecanjima postigao je čak 16 golova.

Zanimljiv je podatak da je Barcelona na Bernabeuu u posljednjih 14 godina zabila 26 golova, a Real 25. Iako je Barcelona posljednjih godina uspješnija od Reala u međusobnim ogledima, taj trend se promijenio u posljednje vrijeme. U posljednjih deset međusobnih ogleda u svim natjecanjima Real ima pet pobjeda, a Barcelona tri. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider