Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teško je za povjerovati

Zapanjujući podatak: Evo zašto se u Madridu boje da Real neće u finale!

Real će u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka u Madridu igrati protiv njima uvijek neugodne i motivirane talijanske momčadi, ali i protiv statistike.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid opet je pao u Torinu (2:1), na gostovanju kod Juventusa. Sedmi put u povijesti. Nakon što je gubio na Comunaleu i Delle Alpiju, Real je pao i na novom Juventusovom stadionu.

Bale i Ramos na udaru: 'Sad se vidi koliko Realu nedostaje Modrić'

Iako je Real neugodno iznenadio španjolsku sportsku javnost, jer se u Španjolskoj pa i većem dijelu Europe očekivalo da neće barem izgubiti, rezultat ipak nije toliko loš. Gol u gostima solidan je kapital, jer pobjeda od 1:0 u uzvratu vodi u finale. Na prvi pogled čini se da to ne bi trebao biti pretežak zadatak za Madriđane. Real objektivno ima bolju momčad od Juventusa i realno je favorit u uzvratu. Međutim, postoji jedan ali…
Real već 13 godina nije prošao dalje u Ligi prvaka kada je izgubio prvu utakmicu. U četvrtfinalu 2002. Bayern je na Olimpijskom stadionu slavio sa 2:1, a „galacticosi“ su uzvratili na Bernabeuu s 2:0 golovima Helguere i Gutija. Na kraju su uzeli devetu titulu.

Postoji još puno zapanjujući statistički podatak. Real nikada u povijesti nije uspio proći u finale Kupa prvaka/Lige prvaka kada nije pobijedio u prvoj utakmici polufinala. A Real ima 13 finala, dakle, 13 puta je u polufinalu prvu utakmicu pobijedio i plasirao se u finale gdje je slavio rekordnih 10 puta. 13 je ispao u polufinalu, od čega u sedam navrata nije uspio nadoknaditi rezultat iz prve utakmice.

I to nije sve. Juventus je odigrao 11 polufinala, sedam puta je prošao u finale i nikada nije ispao kada je pobijedio prvu utakmicu. Osim toga,  Real u dvije kup utakmice u Uefinim natjecanjima nije prošao nijedan talijanski klub od 1987., kada je u prvom kolu Kupu prvaka izbacio Maradonin Napoli. Od tada je ispadao triput od Juventusa (LP), dvaput od Milana (Kup prvaka) i po jednom od Torina (Kup Uefe) i Rome (LP). Dakle, u sedam navrata, pa se može reći da Real u zadnjih 28 godina prati talijansko prokletstvo u fazi Uefinih natjecanja kada se igra na dvije utakmice. „Kraljevi“ će, dakle, na Bernabeuu igrati protiv njima uvijek neugodne i motivirane talijanske momčadi, ali i protiv statistike.

Uzvrat se igra već u srijedu. Juve se riješio pritiska u talijanskom prvenstvu i već je potvrdio četvrti naslov prvaka u nizu te se može u miru spremati za uzvratni meč. S druge strane, Real u subotu očekuje teška utakmica u Madridu s Valencijom. „Kraljevi“ moraju pobijediti ako žele zadržati priključak za Barcelonom. To u prijevodu znači da će morati igrati u punom sastavu i punoj brzini. Carlo Ancelotti u sljedećih sedam dana jamačno neće mirno spavati.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider