Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mogao je bilo gdje osim...

Xavi se divi klubu u kojem nikad neće smjeti zaigrati

Legenda i kapetan Barcelone Xavi Hernandez otkrio je neke pojedinosti iz svoje bogate karijere.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dugih 17 godina traje karijera legendarnog Xavija. Jedan od najboljih veznih igrača modernog nogometa osvojio je s Barcelonom i reprezentacijom Španjolske sve što je mogao. Bit će mu vjerojatno ovo posljednja sezona u najdražem klubu, od sljedeće bi sezone trebao otići u Katar gdje će dobiti ogroman novac ne samo za igru već i promociju SP-a 2022. godine.

Za mnoge će to biti velika šteta jer Xavi još uvijek igra maestralno. Možda nema snage za dvije utakmice tjedno, ali njegova mirnoća i kreacija u igri su još uvijek među najboljima na svijetu. Kada je riječ o igračima koji su inspirirali ovog nogometnog genija, sam će priznati:

''Volio sam Bernda Schustera. Kasnije sam gledao Pepa Guardiolu. Kako se kretao, kako je čitao igru i primao loptu. Kroz godine sam shvatio da sam toliko usvojio te pokrete da kad sjedim u restoranu moram biti leđima uza zid ili u kutu kako bih imao pregled. Tako je i na terenu.''

Zanimljivo, Xavi se osim Barcelone divi jednom sličnom klubu. Athletic Bilbao je za Baske također više od samog kluba.

''Posjetio sam Bilbao za Božić kad su igrali Baskija i Katalonija. Osjetio sam ljubav navijača na ulici, stvarno je šteta što ne mogu nekolikog godina igrati za Athletic'', poručio je Xavi.

Baskijski klub je poznat po tome što u njemu mogu igrati samo Baski ili netko tko je rođen i odrastao među njima.

Među najljepše stadione na kojima je igrao Xavi je ubrojio i legendarnu 'katedralu' i centru Bilbaa, San Mames. Athletic je napravio novi San Mames, ali onaj stari je bio u engleskom stilu s navijačima tik do igrača. Ipak najljepši je:

''Camp Nou je najljepši stadion na svijetu, ali čini se veći nego što jest.''

Legenda Barcelone je priznala jednu stvar koju mnogi ne znaju. On smatra kako je 'otkriven' tek dolaskom Pepa Guardiole 2008. godine. Tada su Xavi i Iniesta preuzeli konce Barcine igre.

''Bio sam u klubu već 10 godina, ali kao da sam tek tada prepoznat.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider