Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neponovljivi virtuoz

Xavi potvrdio svoj kraj: 'Mogao sam ostati, ali vrijeme je za odlazak'

Najuspješniji nogometaš u povijesti katalonskog kluba Barcelone, Xavi Hernandez, odlazi nakon 17 sezona provedenih na Nou Campu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Barcelona odradila jutarnji trening, Xavi je imao zakazanu konferenciju za novinare u 13:30. Sjeo se na stolac i prije nego li je ijedan novinar stigao postaviti neko od pitanja Španjolac je rekao:

Oprašta se čovjek koji je promijenio Barcu i 'Furiju': 'Neće biti drugih poput njega'

"Želim potvrditi svoj odlazak iz Barcelone na kraju sezone. Odluka nije bila lagana, ali je donesena u dogovoru s obitelji. Vrijeme je, odlazim. Potreban mi je novi list u životu", rekao je Xavi, koji je potvrdio i nagađanja da odlazi u Katar.

"Riječ je o uzbudljivom projektu u Al Saddu. Potpisao sam dvogodišnji ugovor u sklopu kojeg imam i veliku suradnju s akademijom Aspire. Radit ću i kao trener i kao sportski direktor", otkriva čovjek koji je u Ligi prvaka nastupio 150 puta!

"Barcelona mi je ponudila novi ugovor do 2018. godine, no vrijeme je za odlazak".

Xavi će u nedjelju podići svoj osmi pehar pobjednika Primere, a potom će u dva iduća vikenda loviti još dva trofeja. Suparnik Barcelone u finalu Kupa kralja bit će Athletic Bilbao, dok će u finalu Lige prvaka sa suprotne strane stajati Juventus.

Xavi je s Barcelonom osvojio 23 trofeja, a do kraja sezone ima priliku uzeti još dva. Kakav bi to samo oproštaj bio da u svojoj posljednjoj sezoni osvoji magični 'treble' (Primera, Kup kralja i Liga prvaka).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider