Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ide stopama arhi-rivala

Istinska legenda napušta Barcu: U četiri godine zaradit će 50 mil. eura!

Xavi Hernandez, slavni veznjak koji je Barcelonu predvodio do njezinih najvećih uspjeha u posljednjih deset godina, napušta Camp Nou...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Xavi Hernandez na kraju sezone napušta Barcelonu, pišu španjolski mediji. Legendarni Barcelonin veznjak navodno je već prihvatio ponudu Al Sadda iz Katara, kluba u kojem je donedavno nastupao Raul Gonzalez, legenda Barcina arhi-rivala Real Madrida. Raul je u međuvremenu prešao u New York Cosmos.

Xavi bi trebao potpisati trogodišnji ugovor s katarskim klubom koji mu jamči zaradu od trideset milijuna eura, deset milijuna po godini. Obje strane ostavile su mogućnost produženja ugovora za još jednu sezonu za isti iznos. Nije loše za nogometaša koji je ušao u 36. godinu života.

Prošlog ljeta spekuliralo se kako Xavi namjerava napustiti Camp Nou, no odlučio je ipak ostati iako mu je bilo jasno da će neće biti u prvom planu kod Luisa Enriquea. Barcelona je trebala svojeg senatora da pomogne nadolazećim mladim snagama kako bi se na najbezbolniji način premostila sezona „odrastanja“.

Spekulira se da će Barcelona isplatiti Xaviju lijepu otpremninu za preostalu godinu ugovora, oko deset milijuna eura, što je vjerojatno bio jedan od razloga njegova ostanka, tako da bi u naredne četiri godine mogao spremiti sveukupno u džep 50 milijuna eura. Bit će to šlag na tortu za bezbrižnu mirovinu Barcine legende. No, Xavi ne namjerava dugo ljenčariti, naredno razdoblje u Kataru iskoristiti će za dobivanje trenerske licence. Nakon što odradi ugovor pod žarkim zaljevskim suncem, vratit će se u Barcelonu i prihvatiti se trenerskog posla u mlađim uzrastima.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider