Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Navijači tuguju

Oprašta se najveći nogometni "kuler": Veliki Španjolac osvojio sve što je mogao

Legendarni španjolski veznjak je najavio da mu je ova sezona zadnja u karijeri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Xabi Alonso (35), Bayernov vezni igrač, završit će karijeru na kraju sezone, prenose njemački mediji. Španjolski nogometaš koji igra treću sezonu u bavarskom klubu najavio je kraj karijere što bi uskoro mogao javno objaviti.

U karijeri je osvojio dva Eura i Svjetsko prvenstvo sa Španjolskom, dvije Lige prvaka s Liverpoolom i madridskim Realom, FA kup, dvije Bundeslige i jedan naslov prvaka Španjolske.

Xabi Alonso je karijeru počeo u Real Sociedadu, a zatim je igrao za Liverpool, Real i Bayern. Alonso je na glasu kao najveći „kuler“ u svijetu nogometa koji je bio omiljeni lik u svlačionici gdje god je igrao. Njegova je prodaja u Real 2009. ozbiljno naljutila Stevena Gerrarda koji je rekao da ga je njegov odlazak „uništio.“

Pamtit će se kao inteligentan igrač i vrhunski organizator igre iz pozadine. Iako mu zabijanje golova nikad nije bila primarna zadaća, u karijeri je postigao nekoliko spektakularnih golova. Najviše se pamti onaj koji je fantastičnim udarcem iz svoje polovice zabio Newcastleu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider