Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakav majstor

VIDEO Čudesni Payet digao Bilića i West Ham iznad Uniteda!

U sklopu 21. kola engleske Premierlige West Ham Slavena Bilića upisao je pobjedu kod Bournemoutha...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni stručnjak Slaven Bilić čekao je povratak Dimitrija Payeta kao što pustinja čeka kišu. Francuski nogometaš u svom je prvom pravom nastupu od teške ozljede upisao pogodak i asistenciju u 3:1 pobjedu West Hama na gostovanju kod Bournemoutha.

'Čekićara' u prvih sat vremena nije bilo nigdje, a onda je u 67. minuti dosuđen slobodni udarac na nekih 25 metara, malo iskosa s lijeve strane. Loptu je postavio Payet, opalio i postigao jedan od najljepših golova ove sezone.

Isti je igrač sedam minuta kasnije na malom prostoru predriblao dvojicu i onda oštro ubacio na peterac gdje je loptu iz vojela u mrežu zakucao Antonio Valencia. Isti je igrač u 85. minuti postigao još jedan pogodak iz slobodnog udarca, no taj više ide na dušu vrataru Arturu Borucu koji je krivo pročitao namjeru Valencije.

Bournemouth je poveo u 17. minuti preko Harryja Artera koji je uputio udarac s desne strane ruba kaznenog prostora, a lopta je pored šume igrača pronašla put do mreže.

West Ham je pobjedom stigao do 35. boda u sezoni i petog mjesta na prvenstvenoj ljestvici. Razlog je taj što je Manchester United prokockao 2:0 vodstvo na gostovanju kod Newcastlea, koji je u završnici ukrao bod odigravši 3:3.

Wayne Rooney postigao je dva pogotka i upisao asistenciju, ali je Newcastle pogocima Wijnalduma, Mitrovića i Dummetta uzeo vrijedan bod.

Spomenimo i domaću 1:0 pobjedu Aston Ville protiv Crystal Palacea, a najzaslužniji za taj rezultat je gostujući vratar Wayne Hennessey. Joleon Lescott je mlako pucao glavom, Hennessey je imao loptu u rukama, no kada ju je spustio na travnjak sam si ju je ugurao u mrežu.

Iako je slavila, Aston Villa je i dalje debelo posljednja momčad Premierlige s 11 bodova, četiri manje od Sunderlanda i osam od posljednjeg mjesta koje znači ostanak u ligi.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider