Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bilić nemoćan

West Ham popustio: Pobunjena zvijezda odlazi!

Prema pisanju engleskih medija Payetov štrajk je uspio i uskoro će napustiti West Ham.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čini se kako je štrajk francuskog reprezentativca Dimitrija Payeta uspio. Kako prenose britanski mediji West Ham je pristao prodati svog najboljeg igrača u Marseille, samo je pitanje za koliko milijuna eura će Payet preseliti na Velodrome.

Čekičari su do sada odbili dvije ponude Marseillea, a zadnja je iznosila 25 milijuna eura, pet milijuna više nego što su prvotno ponudili. Sada se očekuje da će Marseille poslati treću ponudu, a mediji na Otoku nagađaju kako West Ham neće pustiti Payeta za manje od 35 milijuna eura.

Francuski veznjak je upravo iz OM-a u lipnju 2015. preselio u West Ham za 12 milijuna eura. Kod Slavena Bilića je postao glavni igrač, a do sada je u 60 nastupa u dresu londonskog kluba zabio 15 golova.

 

Međutim, Payet više nije zadovoljan u Londonu i zatražio je transfer u Marseille. Novi američki vlasnik OM-a Frank McCourt spreman je na velika ulaganja i Payeta je označio kao jednu od prvih karika u izgradnji novog Marseillea.

Payetu ovo nije prvi štrajk u karijeri

Za francuskog nogometaša zanimanje je pokazao i Chelsea koji je navodno spremio 45 milijuna eura kako bi ga doveo u svoje redove, no Payet se želi vratiti u domovinu.

Zanimljivo, 29-godišnji Payet je gotovo identične korake vukao i u siječnju 2011. dok je nosio dres Saint Etiennea. Tada je želio preseliti u PSG. Međutim, čelnici kluba nisu popustili. Payet je novčano kažnjen i prebačen u drugu momčad. U prvi sastav je vraćen tek nakon javne isprike.

"Pogriješio sam, nisam smio tako reagirati", kazao je tada Payet. Na koncu te sezone je ipak prodan u Lille za devet milijuna eura. Na Pierre-Mauroy stadionu zadržao se dvije sezone, a potom je prodan u Marseille za 11 milijuna eura.

"Potpuno je jasno da Payet želi napustiti West Ham. U takvoj situaciji najvažnije je sačuvati mir u svlačionici. Čelnici kluba ga moraju prodati i pokušati izvući što više novaca," kazala je engleska legenda Alan Shearer.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider