Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Možda u budućnosti'

Nitko ne želi biti engleski izbornik: Ugledni treneri redom odbijaju Gordi albion

Englezi su u potrazi za novim izbornikom, a mnogi su ugledni treneri već odbacili mogućnost preuzimanja vruće engleske klupe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski nogomet potresa skandal velikih razmjera zbog kojega su ostali bez izbornika. Sam Allardyce je napustio klupu nakon samo 67 dana na dužnosti. Englezi su odmah nakon njegove smjene krenuli u potragu za nasljednikom, ali čini se da neće uspjeti privući veliko ime na klupu Gordog albiona.

Kao prvi kandidat isplivao je Arsene Wenger. Već se duže vrijeme špekulira da će najdugovječniji premierligaški menadžer napustiti klupu Arsenala, ali on tvrdi suprotno. Iako ne skriva da bi jednog dana volio preuzeti Englesku, on je trenutno fokusiran na Arsenal.

„Jednoga dana, ako budem slobodan, zašto ne?“, rekao je Wenger za britanske medije.

Sličnu je izjavu dao i Mauricio Pochettino, hit trener Tottenhama, koji je nedavno potpisao novi ugovor s londonskim klubom.

„Zašto ne? Ali u budućnosti, ne sad. Potpisao sam novi ugovor i to je sada nemoguće, nije trenutak za mene,“ rekao je argentinski stručnjak.

Na suprotnoj, južnoj strani Londona, nalazi se još jedan kandidat za klupu koji je odlučio ostati vjeran klubu. Radi se o menadžeru Crystal Palacea Alanu Pardewu. On je izjavio da je ponosan što se njegovo ime dovodi u vezu s klupom reprezentacije, ali da će „vratiti klubu lojalnost koju su pokazali prema njemu.“

Englezi osuđeni na domaće snage - iskusni stručnjak, mlada nada ili stručni komentator? 

Jedno od prvih velikih trenerskih imena koje se pojavilo u britanskim medijima bilo je ono njemačkog izbornika SAD-a Jürgena Klinsmanna. Klinsmann je brzo opovrgnuo glasine objavom na Twitteru i njemački će stručnjak ostati posvećen svom, zasad vrlo uspješnom, projektu stvaranja jake reprezentacije SAD-a.

Nakon ovih odbijenica, čini se da će se Englezi morati okrenuti manje glamuroznim imenima. Ako odluče nastaviti tradiciju zapošljavanja iskusnih stručnjaka, posao bi mogao dobiti 55-godišnji Steve Bruce, koji je trenutno slobodan.

Priliku bi mogle dobiti i mlade nade poput 38-godišnjeg Eddieja Howea iz Bournemoutha ili izbornika U-21 reprezentacije Garetha Southgatea, koji je s 46 još u mladim trenerskim godinama.

Osim njih se spominju i nekad veliki igrači, a danas medijski nogometni analitičari Alan Shearer i Glenn Hoddle. Shearer je svojedobno bezuspješno pokušao spasiti Newcastle od ispadanja iz lige, dok Hoddle ima određenih trenerskih uspjeha i već je vodio reprezentaciju, ali upitno je ima li se namjeru vratiti trenerskom poslu.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider