Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odlazi na kraju sezone

Wenger odabrao nasljednika: Je li on pravi čovjek za Arsenal?

Aktualna sezona, po svemu sudeći, zadnja je za Arsenea Wengera na klupi Arsenala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Era 65-godišnjeg Francuza počela je 30. rujna 1996., a Arsenal je otad osvojio tri naslova prvaka, pet FA kupova te je po jednom poražen u finalima europskih natjecanja (2006. od Barcelone u Ligi prvaka i 2000. od Galatasaraya u finalu Kupa UEFA).

Velika većina nogometnih fanova, a posebno navijači Arsenala, složni su kako je to premalo trofeja s obzirom na igrače kojima je Arsene Wenger raspolagao i koliko je novca trošio.

Nemali je broj pristaša Arsenala koji zazivaju njegov odlazak, a želja će im se dogoditi na kraju ove sezone kada Wengeru istječe ugovor s Topnicima.

Eurosport i brojni engleski mediji pišu kako su čelnici Arsenala razgovarali sa sadašnjim menadžerom o njegovom nasljedniku. Pitanje je hoće li ga zaista i poslušati, ali Wenger je navodno izrazio želju da poslije njega kormilo preuzme Paul Clement.

Riječ je o aktualnom pomoćniku Carla Ancelottija u Realu koji je Talijanu bio asistent i u Chelseaju i u PSG-u. Clement je znatno mlađi od Wengera, ima 42 godine, a prije suradnje s Ancelottijev bio je pomoćni trener Steveu Keanu u Blackburnu i Donu Givensu u U-21 reprezentaciji Irske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider