Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poraz u premijeri

Vučević zadovoljan što je Poklepović prihvatio poziv

Sportski direktor Hajduka Goran Vučević izrazio je u nedjelju zadovoljstvo što je Stanko Poklepović prihvatio njegov poziv da preuzme trenersku dužnost nakon nedavnog odlaska Igora Tudora, dok je Poklepović izjavio kako je njegov prioritet ostvariti što je moguće bolje rezultate do kraja sezone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Sretan sam što se je gospodin Poklepović odmah odazvao na moj poziv i prihvatio se posla u Hajduku u oklonostima kada je dosta problematična situacija po pitanju funkcioniranja kluba", rekao je u Vučević u nedjelju na konferenciji za novinare. Vučević kaže kako je siguran da će Poklepović dati novu dimenziju klubu pošto poznaje stanje u njemu.

Poklepović je istaknuo kako kako je poziv da preuzme trenersku dužnost Hajduka prihvatio domah i direktno otišao na trening.

"Mislim da je Hajduk ispravno postupio odabravši mene za trenera. Ja sam dovoljno vitalan, i fizički i mentalno, i tu nema zapreke da budem na usluzi klubu", poručio je 76-godišnji Poklepović.

Dodao je kako je ostavka Igora Tudora bila nagla i iznenadna, te da on smatra kako Tudor nije trebao tako postupiti.

"Postoji stres kod Hajdukovih igrača koji se događao u agoniji koja se pojavljiavala u posljednjih 15-ak dana nakon odlaska bivšeg trenera i to se odrazilo na našu igru koja je u utakmici u subotu protiv Lokomotive bila nezrela. Pokušat ćemo radom riješiti taj problem kako bi u sljedećim utakmicama izgledali bolje", kazao je Poklepović.

Rekao je da kod igrača Hajduka postoji psihološka zapreka koja koči izvedbu taktičkih zamisli na terenu. Naglasio je kako su rezultati kluba primarni te će se tomu podrediti.

"Gurat ćemo mlade igrače u igru, ali ako vdimo da to remeti rezultat, onda nećemo", izjavio je Poklepović.

Najavio je kako će se provesti dubinska analiza momčadi i profiliranje svakog igrača kako bi se sposobnosti razvijale u interesu kluba, te da će se nastaviti sa realizacijom strateških opredjeljenja kluba - stvaranje igrača, njihovo korištenje u igri te transferiranje igrača.

Na novinarski upit o stanju Dejana Mezge i Artema Milevskog, koji nisu jeftini a uglavnom "griju klupu", Vučević je kazao kako svi igrači koji su dovedeni u Hajduk "došli su kao popuna, a ne pojačanja".

"Ozljede koje su kod Mezge bile učestale nisu doprinijele tome da pokaže onoliko koliko vrijedi. Što se tiče Milevskog, smatrali smo da u pripremnom razdoblju mora bit još funkcionalno sposobniji nego što je bio i da će biti od velike koristi u nastavku prvenstva. Ali i on se ozlijedio i nije bio u kontinuiranom treningu, te je vidljivo da nije spreman i ne može pokazati ono što se od njega očekuje", rekao je Vučević.

Poklepović je dodao kako pretpostavlja da će u vezi Milevskog i Mezge "sve leći na svoje mjesto", jer oni su dovedeni da nešto naprave i za Hajduk, i za sebe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider