Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gostovanje u Kijevu

VIDEO Vrdoljak promašio jedanaesterac, Legija ipak pobijedila

U susretu trećeg kola L skupine Europske Lige varšavska Legija je u Kijevu pobijedila Metalist iz Harkova 1-0 uz promašeni jedanaesterac hrvatskog igrača Ivice Vrdoljaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši igrač Zagreba i Dinama promašio je kazneni udarac u 52. minuti utakmice, točnije njegov udarac sjajno je obranio 39-godišnji Oleksandr Gorjainov.

Bio je to za kapetana Legije već treći promašeni jedanaesterac u europskim susretima ove sezone Prva dva je promašio u susretu protiv Celtica u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Legija je u Varšavi pobijedili škotskog prvaka 4-1, a Vrdoljak je promašio dva kaznena udarca, prvog u 59. minuti, a drugog u 87. minuti. Legija je uzvratni susret izgubila za 'zelenim stolom' 0-3 i Celtic je prošao dalje.

Pogodak odluke za treću pobjedu Legije u skupini i to treću rezultatom 1-0 postigao je Slovak Ondrej Duda u 28. minuti. Metalist je u 69. minuti mogao izjednačiti, no Brazilac Jaja je također promašio kazneni udarac.

Legija vodi na ljestvici s devet bodova, Trabzonspor i Lokeren imaju po tri boda, ali i susret manje, dok je Metalist na začelju s tri poraza. Trabzonspor i Lokeren će svoj susret igrati sutra.

REZULTATI:

Metalist Harkiv - Legia Varšava 0-1 (Duda 28)

U četvrtak:

Trabzonspor - Lokeren

LJESTVICA:

1. Legia Varšava 3 3 0 0 3-0 9
2. Trabzonspor 2 1 0 1 2-2 3
3. Lokeren 2 1 0 1 1-1 3
4. Metalist Harkiv 3 0 0 3 1-4 0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider