Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kažnjen i Dinamo

Djelomično uvažena žalba Hajduka: Jefferson ne mora pauzirati, ali...

Disciplinski sudac HNL-a donio je odluke o kaznama po prijavama delegata s utakmica 19. kola HNL-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najvažnija vijest iz ureda Krešimira Vlajčevića glasi: Hajdukov veznjak Jefferson zbog crvenog kartona zarađenog u derbiju s Dinamom ne mora propustiti utakmicu protiv Splita.

Brazilac je kažnjen s 3.000 kuna, ali nije dobio i utakmicu suspenzije što je uobičajena kazna za isključenje zbog dva žuta kartona.

Hajduk je nakon derbija zatražio da se Jeffersona amnestira jer je, što se jasno vidi na snimci, klizećim startom u 89. minuti udario loptu, a ne Dinamova Marka Roga kako je to vidio osječki sudac Ante Vučemilović Šimunović.

Sad je i službeno da je Hajduk oštećen

Ovakvom odlukom disciplinski sudac HNL-a zapravo je potvrdio riječi sportskog direktora Hajduka Gorana Vučevića koji je prijavljen jer je upao u sudačku svlačionicu poslije derbija i djeljiteljima pravde se obratio riječima "kako vas nije sram, ovo vaše suđenje je dno dna".

Inače, Vlajčević je kaznio Hajduk s 12.000 kuna zbog neprimjerenog skandiranja i upotrebe pirotehnike u više navrata od strane Torcide, dok Dinamo mora platiti 6.000 kuna kao organizator zbog propusta u pregledu torcidaša prilikom dolaska na tribinu, kada su uspjeli unijeti pirotehnička sredstava.

Tko je još, s koliko i zbog čega kažnjen možete pročitati OVDJE.

Dodajmo kako 19. kolo HNL-a otvaraju u petak Inter Zaprešić i Zagreb, u subotu se sastaju Lokomotiva i Istra 1961 te Hajduk - Split, a u nedjelju Osijek - Dinamo i Rijeka - Slaven Belupo.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider