Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Nogomet
Spremaju se milijuni

Svi ga žele: Velikani ulaze u "rat" za igrača koji osvaja Otok

Engleski klub koji zarađuje stotine milijuna eura od transfera mogao bi sklopiti novi unosan posao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Southampton je poznat kao klub koji odlično zarađuje od transfera. U posljednje tri godine su prodajom igrača zaradili preko 200 milijuna eura, a sada im se smiješi novi unosan posao.

Prema pisanju engleskih medija gotovo su svi engleski velikani zainteresirani za stopera Svetaca Virgila Van Dijka. On je ove sezone jedan od najboljih igrača Southamptona i ponajbolji stoper lige. Lista klubova zainteresiranih za njegove usluge uključuje Liverpool, Manchester United, Manchester City i Chelsea.

Svi ga vide kao idealnu zakrpu za rupe u obrani

25-godišnji Nizozemac je uoči prošle sezone stigao iz Celtica za 15 milijuna eura, a Southampton bi uloženo mogao udvostručiti budući da se špekulira o odšteti od 30 milijuna eura. Karijeru je počeo u Groningenu iz kojeg je kao 23-godišnjak prešao u Celtic za tri milijuna eura.

 Odlične igre su privukle pozornost pretendenata na naslov koji se ove sezone često muče s obranom. 193 centimetra visoki Van Dijk je dominantan u zračnim duelima, a vrlo je dobar i s loptom u nogama te može sudjelovati u kreaciji iz pozadine.

Upravo ga zbog toga treneri poput Jürgena Kloppa i Pepa Guardiola vide kao idealno pojačanje za svoje momčadi. Southampton je već odavno poznat kao omiljena trgovina Redsa, a ta bi se tradicija uskoro mogla nastaviti.

Porozne obrane i ozljede otvorile prostor za Van Dijka

Liverpoolu je obrana najslabiji dio momčadi, a posebno je porozna kad u sastavu nema Joela Matipa. Slične slabosti često pokazuje i City. Vincent Kompany je ozlijeđen gotovo cijelu sezonu, a Van Dijk bi bio njegov nasljednik i trajno rješenje na poziciji stopera.

Mourinho Nizozemca vidi kao idealnog partnera za Erica Baillyja, a zadnji koji je pokazao interes je Antonio Conte. Talijanski stručnjak ga vidi kao igrača koji bi se odlično uklopio u njegov sistem s trojicom u obrani, a bio bi i zamjena za dugogodišnjeg kapetana Johna Terryja čija se karijera bliži kraju.

Iz Southamptona tvrde da Van Dijk u zimskom prijelaznom roku ostaje u klubu. Interes velikih klubova je postojao i prošle sezone zbog čega je igrač dobio novi, bogatiji ugovor. U Southamptonu su već nekoliko puta pokazali da su majstori prodaje zbog čega svog ponajboljeg igrača sigurno neće pustiti jeftino.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider