Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nije milanista

Milan opet dobio novog trenera: Napokon kreće novo doba?

AC Milan dobio je novog trenera Vicenza Montellu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vincenzo Montella novi je trener talijanskog prvoligaša Milana s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor, objavio je talijanski klub u srijedu na svojim službenim stranicama.

Montella (42), bivši trener Fiorentine i Sampdorije, sjest će na klupu Milana 1. srpnja i zamijenit će Cristiana Brocchija koji je preuzeo privremeno vođenje kluba nakon što je Siniša Mihajlović smijenjen u travnju.

Bivši napadač je trenirao i Cataniu nakon igračke karijere koja ga je odvela u Empoli, Genou, Sampdoriju i Romu, kao i nakratko u Englesku gdje je branio boje Fulhama 2007.

Montella, koji je preuzeo Sampdoriju u studenom prošle godine i odveo je do 15. mjesta u Serie A, odigrao je 20 utakmica za talijansku reprezentaciju između 1999. i 2005. i zabio je tri gola u reprezentativnom dresu.

"Vjerujemo da će stil igre novog trenera Rossonera biti temelj važne, plodne i pozitivne suradnje", stoji u priopćenju kluba.

Milan, koji je izgubio od Juventusa u talijanskom kupu prošli mjesec, prošlu je sezonu završio na sedmom mjestu i treću godinu zaredom propustit će europka natjecanja.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider