Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uskoro sve drugačije

VIDEO Zašto policija nije evidentirala Mamića? Sam sebe neće izbaciti!

Na sastanku splitske delegacije i ministara Mornara i Bauka, mnogo se govorilo o famoznim navijačkim crnim listama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uskoro bi se njihovo sastavljanje moglo bolje zakonski regulirati jer sada postoji velika mogućnost manipulacije. Sljedeći korak je sastanak ministra sporta i ministra unutarnjih poslova, a u cijeloj raspravi ima još mnogo zanimljivih detalja.

Nakon što je otkriveno kako Dinamo može sastavljati svoje crne liste navijača bez saznanja policije, Ministarstvo sporta zalaže se za izmjene Zakona.

I to stavka 7 članka 32 Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima - koji daje ovlast organizatoru da o tome odlučuje na temelju svojih saznanja.

Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta ističe:
"Nama se čini da to nije logično, isto tako nam nije logično da ljudi ne znaju da su na takozvanoj crnoj listi pa ćemo pokušati u suradnji nešto napraviti da se situacija popravi."

Na tu temu, poručuje Mornar, u ponedjeljak će razgovarati s HNS-om. A već sutra i s ministrom unutarnjih poslova.
Po Zakonu, policija sastavlja listu evidentiranih prekršitelja. No, zanimljivo, na njoj nema Zdravka Mamića iako je 2006. na stadionu udario šefa riječke POA-e. Četiri godine kasnije na utakmici Splita i Dinama provocirao je gledatelje i izazivao nerede. 2011. priveden je nakon utakmice Dinamo - Malmoe. A 2014. priveden je zbog remećenja javnog reda i mira na Poljudu.

Ravnateljstvo policije odgovara:
"Odbijanje prodaje i dodjele ulaznica osobi za koju se raspolaže saznanjima da se ranije protupravno ponašala, te poduzimanje mjera za onemogućavanje pristupa na prostor športskog objekta toj osobi u nadležnosti je organizatora športskog natjecanja ili ovlaštenog distributera, dakle ne radi se o ovlasti policije“, tvrde u policiji.

S obzirom da je Dinamo organizator, po tome ispada da bi Zdravko Mamić sam sebi trebao zabraniti dolazak na Maksimir. A u to ipak ne vjerujemo.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider