Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Šokiran sam!'

VIDEO Zapamtite njegovo ime: 15-godišnji Martin Odegaard piše povijest!

Norvežanin Martin Odegaard nalazi su u knjižicama brojnih nogometnih skauta diljem Europe…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Riječ je o 15-godišnjem čudu od djeteta koje je dobilo poziv za norvešku reprezentaciju. Odegaard bi tako mogao postati najmlađi igrač koji je ikad nastupio za tamošnju najjaču nacionalnu vrstu. Jedan rekord već je srušio samim pozivom.

Martin Odegaard igra za Stromsgodset na poziciji ofenzivnog veznjaka. U norveškoj Premier ligi dosad je već skupio 14 nastupa i upisao tri pogotka. Navodno se radi o velikom talentu norveškog nogometa za kojeg su interes pokazali neki od najvećih europskih klubova poput Barcelone, oba Manchestera, Ajaxa, Juventusa i PSG-a.

Talentirani veznjak je pozvan za prijateljsku utakmicu protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata u Stavangeru. Ukoliko ne zaigra u toj utakmici, mogao bi debitirati ni manje ni više nego protiv Engleske 3. rujna na Wembleyju.

Kakav bi to samo bio početak reprezentativne karijere. Najmlađi igrač Norveške u povijesti koji je, recimo, debitirao na Wembleyju protiv Engleske.

''Šokiran sam! Ovo je ostvarenje mojih snova'', rekao je Odegaard kad je saznao za poziv izbornika Pera-Mattiasa Hogmoa. Tko ne bi ostao šokiran da u tako ranoj dobi dobije priliku zaigrati na najvećoj pozornici za bilo koju reprezentaciju.




 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider