Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nerazumijevanje ostaje

VIDEO 'Za HNS je neodigrani derbi početak povijesti, a za Hajduk kap koja je prelila čašu'

Hajduk je danas saznao kazne za neodigrani derbi protiv Dinama…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uz očekivano oduzimanje tri boda, predsjednik Marin Brbić te još četiri člana Nadzornog odbora Hajduka kažnjena su zabranom obavljanja funkcija u nogometu na godinu dana, a svi igrači prijavljeni za utakmicu morat će platiti po tri tisuće kuna. Protiv trenera Igora Tudora, Gorana Vučevića i Krešimira Mikulandre postupak je odbačen.

VIDEO Oštre reakcije iz Hajduka: 'Danas smo saznali još jednu stvar, a Brbić ostaje'

VIDEO Teške kazne Hajduku za neodigrani derbi: Oduzeti bodovi, kažnjeni čelnici i igrači!

''Ove kazne su svakako utemeljene na pravilniku, a što se pravilnika tiče one su u nekim svojim djelovima mogle biti i oštrije. Recimo, igrači su kažnjeni novčano, a pravilnik predviđa i mogućnost kazne od zabrane igranja na neko vrijeme, što bi hajdukovu svlačionicu bacilo u probleme na neko vrijeme. Hajduku su oduzeta tri boda, a po pravilniku je moglo biti i šest. Prema tome, tu se išlo na neku srednju vrijednost'', rekao je urednik sportske redakcije Nove TV Željko Vela te nastavio:

''Jedino gdje je disciplinski sudac išao do kraja, do maksimalne kazne, je ta kazna suspenzije od zabrane obavljanja nogometnih funkcija godinu dana za marina Brbića i četiri člana Nadzornog odbora, jer kako mi je pojasnio u razgovoru disciplinski sudac, utvrdio je na temelju jednog zapisnika telefonske sjednice nadzornog odbora da su ova četvorica iz NO-a nagovarala da se ne igra, a da je predsjednik Brbić u tome pomagao. Na temelju tog istog zapisnika gospođa Ramljak i gospodin Andabak iz NO-a su oslobođeni.''

''Sad treba vidjeti u kojoj mjeri će ta kazna zaživjeti. Hajduk će se žaliti i također odriče pravo, s obzirom da je dioničko društvo, Vlajčeviću da on donosi odluke o suspenzijama. No, bit će tu još pravnih manevara.''

''Ono što se nakon svega ne mijenja je to temeljno nerazumijevanje između Hajduka i HNS-a, odnosno različito gledanje na taj neodigrani derbi. Za HNS je ta utakmica početak povijesti, dotad je sve bilo sjajno i sad treba sankcionirati one koji su doprinijeli da se utakmica ne odigra. Za Hajduk to nije početak nego kraj, kap koja je prelila čašu i neodigravanje derbija je jedna gesta, krik, vapaj da Hajduk, kako on misli, pokaže i ukaže na taj svoj neravnopravan položaj i na loš ustroj Prve HNL.

''I sve to događa se u trenutku kad je preko Ministarstva znanosti i sporta krenula ta serija sastanaka i približavanja stavova. Danas je indikativno da je propao taj sastanak gdje su sve tri strane HNS, Hajduk i ministarstvo trebali biti za istim stolom i ovo će sasvim sigurno usporiti taj proces'', zaključio je Željko Vela.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider