Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Na 'Otoku' prednjače

VIDEO Velike zvijezde uhvaćene s cigaretom: Alkohol daleko veći problem!

Nestašni dečko engleskog nogometa Jack Wilshere „pije krv na slamčicu“ menadžeru Arsenala Arseneu Wengeru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Wilshere je ponovno uhvaćen s cigaretom u ruci u sitne noćne sate, treći put u kratkoj karijeri osvanuo je na naslovnim stranicama engleskih tabloida. Ovaj put, doduše, nije imao cigaretu, već električnu lulu, ali dođe na isto. Sarkastični engleski mediji ističu kako se Wilsher se „oporavlja“ od ozljede gležnja po noćnim klubovima u društvu zanosnih djevojaka.

Inkriminirana fotografija je osvanula na društvenim mrežama te je potakla novu debatu među navijačima o dokonim profesionalcima koje klubovi plaćaju suhim zlatom a oni se provode i zezaju po noćnim klubovima.

Wilshere se prošlog ljeta našao na udaru javnosti nakon što je zajedno sa suigračem iz engleske reprezentacije Joeom Hartom snimljen kako se brčka u bazenu okružen „komadima“ na ludom partiju u Las Vegasu. Ne bi to bio preveliki problem da Engleska prije toga nije na sramotan način ispala u prvom krugu Svjetskog prvenstva u Brazilu. Da je koji slučajem Engleska stigla daleko, to bi vjerojatno bilo prikazano kao simptomatično. Ali tako je to u životu profesionalnih nogometaša. Dok se pobjeđuje, nikome ne smeta što igrači rade, ali kad dođu porazi, onda sve smeta. Možda to zvuči licemjerno, jer svi imamo slabosti, ali nogometaši su previše dobro plaćeni da bi se uspoređivali s običnim ljudima.

Wilshere je na temu pušenja ljetos progovorio za engleske medije.
„Što kažem na pušenje? Naravno da žalim. Viđen sam i prije da pušim. Kazao sam da sam pogriješio i opet sam napravio pogrešku. Ljudi rade pogreške“, kazao je 23-godišnji Arsenalov igrač.

„Mlad sam i moram još učiti. Shvaćam da svojim postupcima utječem na djecu. I sam imam djecu, ne želim da odrastaju sa saznanjem da njihov otac puši i da misle kako je OK da nogometaši puše. Naravno da nije. To je neprihvatljivo, jasno mi je da ću snositi konsekvence“, priznao je Wilshere kojeg je klub žestoko „opalio po džepu“, ali očito da ta preventivna mjera nije imala prevelikog učinka. Arsenalovi nogometaši očito imaju problema s „nikotinom“, s cigaretom u ustima nedavno je uhvaćen i Wojciech Szcseny.

Međutim, Wilshere i Szczesny nisu jedini, s cigaretom u ustima uhvaćebi su mnogi poznati nogometaši u bližoj i daljoj prošlosti, od Wayena Rooneyja, Dimitra Berbatova, Marija Balotellija, Mesuta Ozila, Neymara, Gigija Buffona, Wesleyja Sneijdera do Adriana i Javiera Zanettija, a da ne govorimo o plejadi starijih nogometaša Maradoni, Paulu Gascoigneu, Tonyju Adamsu ili Ronaldu. Znao je zapaliti čak i Zinedine Zidane pa i Arsene Wenger. Neki od nabrojanih pušili su i pred trenerima u svlačionici. Niska hrvatskih nogometaša koji su tijekom karijere voljeli zapaliti također je prilično dugačka. Poznato je, primjerice, da je Robert Prosinečki bio strastveni pušač, ali to mu nije smetalo da bude jedan od najboljih nogometaša svojeg doba.

Pušenje zasigurno nije nešto što treba promovirati, pušenje je, dakako, štetno za zdravlje, ali čini se benignim u odnosu na alkohol, koji je, javna je tajna, daleko veći problem u engleskoj ligi. Britanski nogometaši oduvijek su na glasu kao dobro „baždareni“, jer su navikli na alkohol od najranijih dana, to je na „Otoku“ kultura življenja, stranci taj tempo u pravilu teško prate. To mogu posvjedočiti oni koji su igrali u Engleskoj i u privatnim razgovorima to znaju spomenuti. Međutim, o tomu nitko javno nerado govori, sve dok se netko od slavnih nogometaša ne nađe u problemu i na odvikavanju. Lista igrača koji su prošli tu kalvariju, a neki je još prolaze, prilično je dugačka.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider