Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zabio za prolaz

VIDEO Sramota u Rotterdamu: Banana bačena na Gervinha?!

U uzvratnoj utakmici šesnaestine finala Europa lige Feyenoord je ugostio Romu, izgubio 1:2, no priča večeri ponovno je - rasizam...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Netom prije kraja prvog poluvremena s tribina na kojoj su bili domaći navijači doletjela je velika banana na napuhavanje, koja je bila bačena prema tamnoputom napadaču Rome - Gervinhu.

Moguće je da u toj priči nema rasizma, jer domaćin dijeli napuhane banane svojim navijačima još od 1980-ih godina, kako bi promovirao zdravu prehranu. No, kolike su šanse da jedan izopačenu um nije u trenutku frustracije zaista bacio tu bananu na travnjak? 

Gosti su nakon toga u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena poveli preko Adama Ljajića.

U nastavku je utakmica prekinuta na 15-ak minuta, nakon što su domaći 'navijači' zasuli travnjak razno raznim predmetima (uglavnom upaljačima) zbog odluke glavnog suca da isključi Te Vredea zbog preoštrog starta na Kostasu Manolasu.

Nedugo nakon toga Feyenoord je izjednačio na 1:1 preko Elvisa Manua, no ranije spomenuti Gervinho je ubrzo riješio pitanje prolaska dalje svojim pogotkom. Bila je to slatka osveta domaćim navijačima reprezentativca Obale Bjelokosti.

Utakmica je odigrana u napetoj atmosferi budući da je u prvom susretu prije tjedan dana u Rimu također bilo velikih navijačkih nereda.

Europa liga, šesnaestina finala, uzvrat:

Feyenoord - Roma 1:2 (1:1), ukupno 2:3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider