Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Talijanska lekcija

VIDEO Fantastičan gol Teveza, Juve zgazio Borussiju u Dortmundu!

Juventus se plasirao u četvrtfinale Lige prvaka pobjedom i u uzvratnoj utakmici protiv Borussije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Juventus je pobijedio Borussiju Dortmund 3:0 na Westfalenu i s ukupnih 5:1 izborio mjesto u četvrtfinalu Lige prvaka kao jedini predstavnik Italije.

VIDEO Spektakularna utakmica neviđenih promašaja: Rakitić zabio, Messi radio čuda

Nada Borussije da bi nakon poraza u prvoj utakmici (1:2) u uzvratu mogla s minimalnih 1:0 proći dalje na račun gola u gostima raspršila se nakon nepune tri minute. Carlos Tevez je dobio loptu od Pogbe na 20 metara od gola, opalio 'iz koraka' i neobranjivo pogodio mrežu Weidenfellera.

Borussia je u nastavku poluvremena imala inicijativu, no nije stvorila niti jednu pravu priliku. U prvih 45 minuta Borussia je bila posve bezidejna bez udarca u okvir suparničkog gola. Borussia nije iskoristila niti činjenicu što se u 27. minuti ozlijedio Juventusov ponajbolji igrač Paul Pogba.

Gosti su mogli do gola i u trećoj minuti drugog dijela. Tevez je sjajno prošao kroz suparničku obranu, te asistirao Morati čiji je udarac Weidenfeller zaustavio. Alvaro Morata je imao zicer i u 55. minuti, ali Borussijin vratar je ponovo bio bolji. Prvi udarac u okvir Juventusova gola Borussija je uputila u 63. minuti, a Buffon je s lakoćom zaustavio Kamplov pokušaj.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u 70. minuti kada je Morata povećao prednost gostiju na Tevezovu asistenciju. Sjajnu predstavu u Dortmundu Tevez je okrunio i svojim drugim golom u 79. minuti.

GOLOVI: Borussia - Juventus 0:3

DORTMUND. Stadion Signal Iduna Park - 65.590 gledatelja; Sudac: Milorad Mažić (Srbija)

Strijelci: 0:1 Tevez (3), 0:2 Morata (70), 0:3 Tevez (79)

Žuti kartoni: Reus

Crveni karton: -

BORUSSIA DORTMUND: Weidenfeller - Subotić, Hummels, Papastathopoulos, Schmelzer (od 36. Kirch) - Bender (od 63. Ramos), Gündogan, Reus, Kampl - Mhitarjan (od 63. Blaszczykowski) - Aubameyang

JUVENTUS: Buffon - Chiellini, Bonucci, Lichtsteiner, Evra - Pogba (od 27. Barzagli), Marchisio, Vidal - Pereyra, Morata (od 77. Matri), Tevez (od 81. Pepe)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider