Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Wengerov 'prvijenac'

VIDEO Sjajnim pogotkom Chamberlaina Arsenal uzeo prvi trofej sezone

Nogometaši Arsenala dokopali su se 14. naslova pobjednika Community Shielda, trofeja za koji se na početku sezone bore aktualni prvak i pobjednik FA Cupa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Arsenal je ne Wembleyju s minimalnih 1:0 slavio protiv prvaka Chelseaja i tako drugu godinu zaredom ponio trofej pobjednika. Strijelac jedinog, ali prekrasnog pogotka bio je Alex Oxlade-Chamberlain u 24. minuti prvog poluvremena. Theo Walcott proigrao je Chamberlaina na desnoj strani gostujućeg šesnaesterca, nakon čega je ovaj povukao loptu u lijevo i pored Cesara Azpilicuete gromovito raspalio u suprotne 'rašlje'.

Chelsea je nakon tog pogotka bio kvalitetnija momčad, ali do pogotka nije stigao ponajviše zahvaljujući katastrofalnim promašajima Ramiresa i Edena Hazarda. Brazilac je glavom s pet metara promašio okvir gola, dok je Hazard, najbolji igrač Premierlige iz prošle sezone, izašao na Čecha malo iskosa s desne strane, no potom raspalio loptu preko gola u zadnji red tribina.

Imao je i Petr Čech nekoliko odličnih reakcija, a posebno će zapamćena ostati ona nakon slobodnog udarca Oscara. Brazilac je dobro naciljao gornji desni kut Čechova gola, no češki vratar je to iščupao i odbio u korner.

Arsenal je na kraju, točnije Santi Cazorla, mogao riješiti pitanje pobjednika, ali je Španjolac loše primio sjajnu loptu što je omogućilo Thibautu Courtoisu da mu zatvori prostor za udarac. Gibbs je još u sudačkoj nadoknadi bio oči u oči s belgijskim vratarom, no nije ga uspio nadmudriti.

Prva je to pobjeda menadžera Arsenala Arsenea Wengera nad Chelseajem koji vodi Jose Mourinho. Podsjetimo, dosada je Mourinho slavio u sedam susreta, dok je šest završeno remijem.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider