Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Superuvjerljivi Hoffenheim

VIDEO Senzacionalni Leipzig srušio Schalke i opet pobjegao Bayernu

Odigrana je većina utakmica 13. kola Bundeslige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U dvoboju dvije Borussije žuto-crni iz Dortmunda dobili su u subotu goste iz Moenchengladbacha sa 4:1, uz dva pogotka Aubameyanga (7, 68).

Uz njega, u strijelce su se još upisali Lukasz Piszczek (15) i Ousmane Dembélé (64), dok je Raffael (6) zabio za Moenchengladbach.

Kramarićev Hoffenheim je u 13. kolu Bundeslige kod kuće svladao Koeln sa 4:0, te je i dalje neporažen u Bundesligi. Pogotke za Hoffenheim postigli su Sandro Wagner (8, 87), Jeremy Toljan (39) i Mark Uth (89). Andrej Kramarić igrao je do 60. minute, a u 50. se mogao upisati u strijelce, ali je njegov pokušaj glavom obranio vratar Koelna.

Bayer Leverkusen je protiv Freiburga remizirao, bilo je 1:1, a stoper Tin Jedvaj bio je u početnoj postavi Apotekara i odradio je svih 90 minuta.

Hrvatski napadač Josip Brekalo opet nije bio u sastavu Wolfsburga, koji je protiv Herthe izgubio sa 2:3, a pobjednički gol za berlinski klub zabio je Salomon Kalou u sudačkoj nadoknadi (90+1) iz penala.

Dan ranije nogometaši Bayerna privremeno su zasjeli na vrh bundesligaške ljestvice nakon što su sa 3:1 slavili na gostovanju kod Mainza, ponajviše zahvaljujući dvostrukom strijelcu Robertu Lewandowskom.

Senzacionalni niz pobjeda nastavio je RB Leipzig koji je s 2:1 svladao Schalke.

Vodeći i neporaženi sastav lige "skinuo" je još jedan skalp u svojoj premijernoj sezoni u Bundesligi, ali uz dosta sreće. Slavili su protiv Schalkea autogolom Seada Kolašinca u 47. minuti i to nakon što je BiH-reprezentativac u 31. minuti poništio prednost domaćina, koji je vodio golom Tima Wernera iz penala već u 2. minuti susreta.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider