Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
modrić 'iskakao'

VIDEO Ronaldu odano priznanje: 'Bio sam gad, ali to je dio mene'

Značajan je ovaj tjedan za ponajboljeg nogometaša svijeta Cristiana Ronalda, koji je dosada postigao 500. pogodak karijere i sustigao najboljeg klupskog strijelca svih vremena Raula...

Real Madrid je u srijedu slavio na gostovanju kod Malmöa s 2:0, a oba pogotka je u toj pobjedi postigao Cristiano Ronaldo. Portugalac se njima izjednačio na vrhu klupske ljestvice najboljih strijelaca s Raulom (323 pogotka), iako ga Real vodi kao novog rekordera s 324 pogotka. Naime, Real u svojoj arhivi pripisuje Ronaldu pogodak iz 2010. godine, kada je lopta pogodila Pepea i značajno promijenila smjer. U većini statistika taj se pogodak pripisuje Pepeu, no Real ga daje Portugalcu.

Osim toga, Ronaldov prvi pogodak Malmöu bio je njegov 500. u karijeri, a drugi 501.

U petak je stoga održana svečanost na kojoj su se okupili gotovo svi članovi 'kraljevskog kluba' kako bi odali priznanje portugalskom nogometašu za njegovo postignuće u Realu. Osim što je dobio prigodan trofej, Real je za Ronalda napravio petominutni video uradak u kojem se sažimaju njegovi najbolji klupski trenuci, od dolaska pa sve do posljednjih pogodaka i osvajanja Lige prvaka 2014. godine.

"Kada sam prvi put stavio na sebe Realov dres nisam mogao ni zamisliti da ću jednog dana prestići svog prijatelja Raula i preminulog Alfreda Di Stefana. Čast mi je primiti ovu nagradu, ali moram naglasiti da ništa ovo ne bi bilo moguće bez mojih suigrača kojima se iznimno zahvaljujem. Hvala i svim trenerima s kojima sam radio, Pellegrini, Ancelotti, Mourinho, Benitez. Hvala i fizioterapeutima, svim ostalim trenerima i osobama u klubu. Hvala i novinarima. Znam da sam bio gad prema vama u posljednje vrijeme, ali to je dio mene. Hvala svima mojim prijateljima. Hala Madrid", rekao je između ostalog Cristiano Ronaldo prilikom svečanog govora.

Dok je čeka na red za svoj svečani govor, Ronaldo nije propustio priliku našaliti se na račun svog sina, odnosno njegovog odjevanja. Naime, Cristiano Ronaldo Junior obukao je bijele čarape na traperice i sako, što je inače vrlo modno osvještenom tati bilo jako duhovito. Čak je to spomenuo i tijekom svog govora. Junioru to nije ni najmanje zasmetalo.

Svečanosti su prisustvovali i dvojica hrvatskih nogometaša, Mateo Kovačić i Luka Modrić. Potonji se posebno isticao jer je na sebi imao bijelu majicu s tri ruske babuške na prsima...

Veliki tjedan još nije završio za Ronalda, kojeg u nedjelju očekuje veliki derbi kod mrskog gradskog rivala Atletica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider