Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prijepor oko statistike

VIDEO Ronaldo se osladio 'golčinom' i pretekao Raula

Real je pobijedio Levante sa 3:0 na Santiago Bernabeuu u 8. kolu Primere. Strijelci su bili Marcelo (27), Ronaldo (30) i Jese (82).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real je poveo golom Marcela u 27. minuti. Brazilac je odigrao dupli pas s Cristianom Ronaldom u šesnaestercu Levantea i potom pogodio mrežu iskosa s lijeve strane.

Ronaldo je povisio na 2:0 lijepim golom u 30. minuti. Toni Kroos je odigrao pas prema Ronaldu, očekivao je povratnu loptu jer išao sam prema vratima Levantea, no Ronaldo se odlučio na udarac sa 17-18 metara i pogodio lijevi donji kut nemoćnog Rubena.

Portugalac je ovim golom prekinuo ligaški golgeterski post od 399 minuta. Nakon što je zabio pet komada Espanyolu, Ronaldo se nije upisao u listu strijelaca četiri utakmice zaredom protiv Granade, Athletica, Atletica i Malage. Ronaldo se golom protiv Levantea izjednačio s Karimom Benzemom, dosadašnjim najboljem strijelcem Real u prvenstvu, koji je postigao ukupno šest golova. Ronaldo je prema statistici nekih španjolskih medija postao najbolji strijelac Reala u povijesti s 324 gola u svim natjecanjima.

Prijepor oko statistike

Real i najčitaniji sportski dnevnik u Španjolskoj Marca već su ga proglasili najboljim strijelcem nakon utakmice s Malmoeom u Ligi prvaka, kada mu je dosadašnji najbolji strijelac Reala Raul osobno čestitao. Prijepor je oko jednog pogotka koji mu liga nije priznala, a Real jest i tumači da je jedini nadležan za vođenje ukupne statistike svojih igrača. Marca se slaže s objašnjenjem Reala.

Konačnih 3:0 postavio je Jese u 82. minuti. Asistent je bio Vazquez koji je na poluvremenu zamijenio Garetha Balea.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić krenuo je u momčadi Reala od prve minute. U 76. minuti zamijenio ga je Llorente. Kovačić je odigrao solidnu partiju, bio je prilično borben, dobio je žuti karton pred kraj prvog poluvremena. Luka Modrić propustio je utakmicu s Levanteom zbog ozljede. Real je s nova tri boda izbio na čelo Primere sa 18 bodova, ali Villarreal, Celta i Barcelona tek trebaju odigrati svoje utakmice u 8. kolu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider