Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To nije uspjelo ni Messiju

VIDEO Ronaldo na korak od neviđenog pothvata: 'On je kao Jordan!'

Cristiano Ronaldo lovit će novi rekord na El Madrigalu…

Real Madrid gostuje kod Villarreala u 6. kolu Primere, a Ronaldo lovi treći uzastopni ligaški „hat-trick“, što mu do sada nikada nije pošlo za rukom, a niti ikome drugom u povijesti španjolske lige.

Rakitić na klupi, Xavi u prvih 11, Mandžo s maskom, Casillas na vratima

Portugalac je prvi na ljestvici strijelaca španjolske lige sa devet golova, u posljednja dva kola zabio je čak sedam golova, tri u La Coruni protiv Deportiva i četiri protiv Elchea na Santiago Bernabeuu.

Ronaldo u lovu na novi rekord

Lionel Messi prošle je sezone zamalo upisao trostruki uzastopni „hat-trick“, zabio je po tri gola Osasuni i Real Madridu, no protiv Celte je upisao samo jedan i ostao kratak za dva gola. Ronaldo sada ima priliku još jednom upisati se u nogometne almanahe i srušiti barijeru koju u Španjolskoj još nitko nije uspio preskočiti, a u isto vrijeme mogao bi se izjednačiti s Telmom Zarrom i Alfredom Di Stefanom po broju ligaških „hat-trickova“.

Ronaldo je u samo pet sezona u dresu Real Madrida postigao 21 ligaški „hat-trick“, ukupno 25 računajući sva natjecanja. „Žuta podmornica“ stara je Ronaldova mušterija, u šest utakmica protiv Villarreala postigao je čak devet golova, uključujući „hat-trick“ u sezoni 2010/11.

Ancelotti: Ronaldo je kao Jordan!

Statistika, dakle, govori u prilog Ronaldu koji je u fantastičnoj formi, postigao je devet golova u pet kola, tomu treba dodati još jedan u Ligi prvaka protiv Basela, pa ne čudi što je Carlo Ancelotti jučer na press-konferenciji izjavio: „Ronaldo je najbolji nogometaš na svijetu!“

Ancelotti ga je usporedio s Michaelom Jordanom: „Koliko god ga proučavali, on uvijek nađe način da zabije.“

Talijan tvrdi da je Ronaldo naprosto nezaustavljiv. „Kada sam trenirao Milan, on je igrao za Manchester United, tada sam se uvjerio koliko ga je teško čuvati. Najbolje je uopće ne razmišljati kako ga zaustaviti. Nema sumnje da je trenutačno najbolji na svijetu, a najboljeg igrača nije lako čuvati. Možemo biti sretni što je tako jedinstven i karakteran nogometaš član naše momčadi. Ronaldo je pravi lider“, zaključio je Ancelotti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider