Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Žena je gazda'

VIDEO Rakitić ljut na hrvatske novinare, otkrio detalje oko Hajduka i Messija

Ivan Rakitić pojavio se na press konferenciji u Splitu uoči utakmice Hrvatska - Italija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije najave okršaja s Azzurrima, svih je zanimao Rakitićev osvrt na finale Lige prvaka u kojem je postigao pogodak i s Barcelonom postao prvak Europe.

"Vjerovao sam u sebe, radio sam mirno. Zahvalio bih se svojim suigračima, a gol u finalu je sjajno odradila cijela momčad. Imali smo sjajan posjed lopte, sjajno je da mogu zabiti gol i vratiti osmijeh navijačima", istaknuo je Rakitić koji se naljutio jer je na finalu bilo malo hrvatskih novinara.

"Za mene je to prošlo, ovo je zaboravljeno, znate kakav sam. Neću se promijeniti. Želio sam da prođe dan, dva. Inače ne bi došao, tu sam zbog Tome prvenstveno. Ja se ne ljutim na nikoga, meni je žao osobno kad vidim Brazilci pričaju sa svojima, Nijemci sa svojima, i ja bi volio s nekim popričati", priznaje Rakitić kojeg je pohvalio Beckenbauer, a oba njegova ovosezonska pogotka uvrštena su među 10 najboljih u Ligi prvaka u izboru UEFA-e.

No, berlinska utakmica karijere trenutno je u drugom planu. Hrvatska reprezentacija s Rakitićem u glavnoj ulozi u petak na Poljudu igra protiv Italije u šestom kolu kvalifikacija za Euro, u kojima na ljestvici skupine H Vatreni imaju dva boda više od Azzurra.

'Igranje bez gledatelja je katastrofa'

"Pričamo o najboljim igračima na svijetu. Imaju jako dobru sezonu. Dobro će se pripremiti. Moramo gledati da mi budemo pravi. Igramo protiv najboljih na svijetu i respektiramo ih sve. Što se tiče utakmice s njima na San Siru, znamo da smo odigrali dobro, ali nismo pobijedili. Ova će utakmica biti posve drugačija, prošlo je dosta utakmica između ta dva termina, ne vjerujem da će to imati jedno s drugim. Italija je uvijek favorit, ali imamo dobru statistiku s njima i želimo tako nastaviti."

Hrvatska će utakmicu s Italijom igrati bez gledatelja, a Rakitić je davno igrao u takvom okruženju: "Jednom u karijeri sam igrao bez gledatelja, to je katastrofa. Imao sam tad 18 godina i igrao sam za Basel. Međutim, mi se moramo skupiti i biti pravi, znamo što možemo napraviti s tri boda. Želimo ići u Francusku, želimo dobiti svaku utakmicu", kaže Rakitić kojem će u veznom redu nedostajati Luka Modrić:

"On je možda jedan od najvećih igrača među nama, za mene je uvijek bitan. Najvažnije je da se što bolje Luka oporavi, znamo da ga je nemoguće zamijeniti, ali dat ćemo sve od sebe."

'Karijeru ću završiti u Baselu ili Sevilli'

Na koncu, svih je zanimalo kako se Hajdukov šal poslije finala Lige prvaka našao oko vrata Lionela Messija...

"Moj kum Marko Bralić je iz Splita, hajdukovac. Pitao ga je za sliku, uslikali su se i onda me je Leo pitao tko je taj klub. Rekao sam mu da je to nogometni klub u Hrvatskoj i rekao je 'onda nema problema' ", prepričao je Rakitić koji se u Splitu susreo s pitanjem hoće li karijeru završiti u Hajduku.

"Svi koji me poznaju znaju da mi je Keta vjenčani klub. Ja imam puno želja haha... Razumijem da želja ima puno. Bit će ipak objektivno teško da jednog dana završim u Hrvatskoj. Mislim da bi o posljednjim danima karijere mogla odlučiti moja žena. Vjerojatno će to biti Basel ili Sevilla. Žena je gazda haha..."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider