Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Borussia se spasila

VIDEO Prvi poraz Leipziga, Bayern petardom preuzeo vrh!

Ovosezonski hit njemačkog prvenstva "poskliznuo" se po prvi put u 14. kolu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dosadašnji lider Bundeslige RB Leipzig doživio je prvi poraz sezone na gostovanju kod Ingolstadta (0:1), što je iskoristio Bayern i peticom protiv Wolfsburga preuzeo vodstvo na ljestvici.

Bayern je rutinski stigao do pobjede od 5:0 protiv Wolfsburga kojem je to bio već šesti poraz u zadnjih osam kola i korak je do zone ispadanja.

Golove za bavarski sastav zabili su Arjen Robben (18), Robert Lewandowski (22, 59), Thomas Muller (76) i Douglas Costa (86).

Bayern je iskoristio kiks RB Leipziga koji je na gostovanju kod Ingolstadt izgubio 0:1 upisavši prvi poraz sezone. Pogodak odluke zabio je Roger u 12. minuti.

Korak do poraza bila je i Borussia Dortmund na gostovanju kod Koelna. Domaćin je poveo golom Artom Rudnevsa u 28. minuti i sve do sudačke nadoknade držao je tri boda u rukama. Ipak, Borussia je iščupala remi golom Marca Reusa.

HSV je osvojio važne bodove u borbi za prvoligaški spas pobijedivši Augsburg 1:0. Gol odluke zabio je Filip Kostić u 68. minuti. Oba sastava zaključila su utakmicu s igračem manje. Kod HSV-a je isključen Lewis Holtby u 44. minuti, a u gostujućim redovima pocrvenio je Dominik Kohr u 66. minuti. Alen Halilović ponovo nije konkurirao za sastav Hamburga.

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa Werder je u Berlinu dobio Herthu s 1:0, a strijelac pobjedničkog pogotka bio je Max Kruse u 41. minuti.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider