Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brutalna reakcija policije

VIDEO Pogledajte velike nerede u Lisabonu: Evakuiran dio grada!

Veliko slavlje na ulicama Lisabona u nedjelju navečer nakon što je Benfica po 34. put postala prvakom Portugala pretvorila se u masovni sukob policije i navijača, a ozlijeđeno je više desetaka osoba, objavila je policija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Benfica je osvojila naslov kolo prije kraja prvenstva na gostovanju kod Vitorije Guimaraes odigrala 0-0, ali njezin jedini konkurent Porto nije iskoristio tak kiks jer je odigrao 1-1 na gostovanju kod Belenensesa. Benfica je tako zadržala tri boda prednosti, a kako je uspješnija u međusobnim dvobojima osigurala je naslov kolo prije kraja, te nakon 31 godine obranila titulu.

VIDEO Šokantna snimka: Policija mlatila oca i djeda, dijete vrištalo!

Navijači su odmah izašli na ulice, a središnja proslava bila je na trgu Marquis de Pombal. Vrlo brzo izbila je tučnjava među navijačkim frakcijama Benfice, a poslije ponoći su uslijedili veliki izgredi kada je intervenirala policija, koja je imala posla i na stadionu u Guimaraesu, gdje su također izbili neredi. Očevici tvrde da su policijske snage udarale i nedužne promatrače, čak je zbog siline skuboba evakuiran i dio grada oko trga Marquis de Pombal.

Predsjednik Benfice Luis Filipe Vieira izjavio je kako će zatražiti istragu zbog prekomjerne upotrebe sile od strane policije.

"Osuđujem grupicu neodgovornih huligana koji su bocama i kamenjem gađali policiju, ali također osuđujem i pretjeranu reakciju snaga sigurnosti jer su stradali i mirni navijači našeg kluba", kazao je Vieira.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider