Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nepravedna odluka?

VIDEO Pogledajte reakcije navijača na drastičnu odluku Dinama

Samo dva dana uoči odlučujuće utakmice za ostanak u igri kada je prezimljavanje u Europi u pitanju, iz Dinama su povukli radikalan potez...

Zabranu kupnje ulaznica dobili su svi Dinamovi navijači, koji su na posljednjoj prvenstvenoj utakmici s Osijekom navijali sa sjeverne tribine. Svima je onemogućena kupnja ulaznica za utakmicu s Red Bull Salzburgom u sklopu 4. kola Europa lige.

Drastična odluka: Stotine novih zabrana Dinamovim navijačima!

'Ja svake godine plaćam mjesečnu članarinu tom klubu i sad taj isti klub meni zabranjuje ulazak na stadion. Jel to normalno? Jel to ima bilo gdje na svijetu osim u ovoj našoj jadnoj maloj Hrvatskoj?', pita se Borna Lauš, navijač zagrebačkog kluba.

Istog je mišljenja i Stjepan, koji je svoj klub protiv Osijeka bodrio zajedno sa suprugom.

'Član sam kluba. Stalno idem na utakmice ili na istok ili na sjever. Nemam nikakav dosje, nemam nikakve prijave i ne mogu na utakmicu'.

Razočarani Dinamovi navijači samo su dobili pisano objašnjenje iz kluba.

"Na prošloj domaćoj prvenstvenoj utakmici između Dinama i Osijeka sa sjeverne tribine su se mogle čuti uvrede na rasnoj osnovi, a bilo je i pirotehnike. S obzirom na to da znamo kako UEFA gleda na takvo ponašanje i povijest koju Dinamo upravo zbog toga ima u njihovim natjecanjima, klub je odlučio iskoristiti svoje pravo da kao organizator odbije prodati ulaznicu osobama za koje raspolože saznanjem da su se ranije protupravno ponašale. Radi se o članku 32. stavku 7. Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima".

Zašto je svima koji su protiv Osijeka navijali sa sjeverne tribine zabranjena kupnja ulaznica pita se i dugogodišnji pravnik. Ističe, 'to je posao za policiju'.

'Policija je dužna voditi takve evidencije te na traženje kluba ih dostaviti. Međutim, koliko sam upućen ovdje se radi o tome da je svakom navijaču, svakoj osobi, građaninu koji je na utakmici Dinamo - Osijek bio na sjevernoj tribini onemogućeno da kupi kartu', rekao je odvjetnik Davorin Karačić.

Neuobičajena odluka, o kojoj će se, sasvim sigurno, još dosta govoriti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider