Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Grandiozna koreografija

VIDEO: Prelijepi oproštaj legende koja nije mogla suzdržati suze

Utakmicom protiv Deportiva završila je jedna velika era...

Xavi je odigrao svoju posljednju ligašku utakmicu za Barcelonu na Camp Nouu. U 86. minuti remija s Deportivom (2:2) Xavi je izašao ispraćen ovacijama, a zamijenio ga jeAndres Iniesta.

Xavi i Iker: Ljudskost i prijateljstvo jači od velikog rivalstva

VIDEO Barca kiksala na oproštaju Xavija, Messi zabio dva gola!

Legendarni veznjak karijeru će nastaviti u katarskom Al Saddu, a za Barcelonu će odigrati još dvije utakmice - iduće subote na Camp Nouu je finale Kupa kralja protiv Athletic Bilbaa, a 6. srpnja u Berlinu Barcu i Xavija čeka Juventus u finalu Lige prvaka.

Bila je ovo jedinstvena prilika da se navijači Barcelone barem malo oduže nogometnom virtuozu za 17 godina profesionalne karijere u kojoj je ukupno za ponos Katalonije odigrao 764 utakmice i postigao 84 gola.

Xavi je nakon izlaska iz igre pustio suzu, a suzdržati se nije mogao ni nakon utakmice kada se putem mikrofona oprostio s navijačima na Camp Nouu. Završio je i na rukama suigrača, a kao kapetan je podigao pehar prvaka, svoj posljednji kao igrač.

No, čekaju ga još dva finala, ono Lige prvaka i sljedćeg vikenda ono Kupa kralja. Još bi dva puta mogao podignuti pehar.

''Ovo nije moj kraj. Želim još dva trofeja pa ću reći konačno zbogom. Najsretnija sam osoba na svijetu zbog ovih navijača i suigrača. Živjela Barca, živjela Katalonija'', poručila je legenda navijačima.

Inače, uz to što će okončati igračku, Xavi će u Kataru započeti i trenersku karijeru te će biti jedan od ambasadora Svjetskog prvenstva 2022. godine. Najavio je da će se jednog dana vratiti u Barcelonu kao trener.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider