Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nesiguran start

Sterling u debiju nasmijao stadion, a potom pokazao zašto toliko vrijedi

Raheem Sterling upisao je ovog utorka debitantski nastup u dresu Manchester Cityja u prijateljskoj utakmici protiv Rome u Melbourneu u sklopu Champions Cupa. City je slavio s 5:4 nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, nakon što je 90 minuta utakmice završilo rezultatom 2:2...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sterling je ljetos napustio redove Liverpoola za 62.5 milijuna eura, a cijela saga oko njegovog transfera podigla je puno prašine u medijima i izazvala ljutnju kod svih navijača 'Redsa'. Njegov se nastup očekivao s velikim nestrpljenjem, a kako je krenuo pogledajte sami.

Najprije je u 42. sekundi utakmice pao preko lopte u jednom pokušaju driblinga, no zato je dvije minute kasnije pokazao zašto ga je City platio 62.5 milijuna eura. Iskoristio je jedno dugačko proigravanje, munjevitom brzinom stigao do lopte i zabio za 1:0.

Nedugo nakon toga Roma je došla do izjednačenja preko Miralema Pjanića, koji je s nekih 25 metara sjajno pogodio gornji kut Cityjeva gola. 

U drugom poluvremenu City je ponovno poveo, ovoga puta nakon katastrofalne pogreške Ashleyja Colea. Bivši engleski reprezentativac je pokušao dodati loptu svom vrataru, međutim do nje je došao 18-godišnji Nigerijac Kelechi Iheanacho i neometan pogodio gornji kut Romina gola.

Činilo se da će City upisati pobjedu u regularnom dijelu utakmice, međutim to je spriječio Adem Ljajić. Srpski reprezentativac je iz slobodnog udarca s 18 metara odlično naciljao nebranjeni dio mreže za 2:2.

Roma je pri izvođenju kaznenih udaraca imala prednost od druge serije kada je Aleksandar Kolarov poslao loptu nebu pod oblake. Seydou Doumbia je imao jedanaesterac za pobjedu, međutim njegov pokušaj 'Panenke' obranio je Joe Hart. City je u idućoj seriji zabio za vodstvo, a pobjedu engleskom viceprvaku donio je Joe Hart koji je obranio još jedan jedanaesterac, ovoga puta Seydouu Keiti. 

Spomenimo i da je Hart sam na sebe preuzeo izvođenje jedanaesterca kada je City morao zabiti za ostanak u igri. Zabio ga je tako da je poslao loptu u same rašlje!

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider