Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ponovio Bernabeu

VIDEO Ovo je stvarno neviđeno: Evo zašto je Ronaldinho kralj nogometa!

Ronaldinho je u smiraj karijere na slavnoj Azteci ponovio ovacije sa Santiago Bernabeua...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ronaldinho Gaučo napunio je 35. godina, vidljivo je da ima nekoliko kilograma viška, teško se kreće travnjakom, zlobnici bi rekli da se vuče, ali kad mu je lopta u nogama, još uvijek u stanju proizvesti čaroliju. Ronaldinho trenutačno nosi dres meksičkog prvoligaša Querétara.

U prošlom kolu tamošnje lige Querétaro je gostovao kod Americe. Utakmica se igrala na čuvenom stadionu Azteca koji prima 105.000 gledatelja, a Ronaldinho je ušao u igru tek u 84. minuti.

Budući da su se igrale dvije minute sudačke nadoknade, Ronaldinho je proveo na travnjaku osam minuta, no i to mu je bilo dovoljno da podigne gledatelje na noge u tri navrata. Zabio je dva lijepa gola i povukao dva-tri sjajna poteza. Prosto je natjerao suparničke navijači da mu prirede ovacije. Na kraju utakmice Brazilac je ostao na centru travnjaka i klanjao se navijačima koji su frentično pljeskali. Meksički kroničari ne sjećaju se kada se to zadnji put dogodilo. Slične ovacije dobivali su Pele i Maradona, ali nisu igrali protiv domaćih momčadi.

„Jako sam uzbuđen, to mi puno znači. To mi se dogodilo na Santiago Bernabeuu, a sada i na Azteci“, prisjetio se Ronaldinho „el clasica“ iz 2005. i ovacija koje je dobio u dresu Barcelone na Bernabeuu. Takvo što događa se jednom ili dvaput u sto godina. Navijači Reala prije Ronaldinha aplaudirali su još samo Diego Maradoni početkom 80-tih.

Pogledajte videa s Bernabeua i Aztece i uživajte u potezima velikog majstora koji je nedavno demantirao glasine kako odlazi mirovinu.
„Igrat ću nogomet sve dok se osjećam dobro i dok postoji zadovoljstvo“, kazao je Gaučo.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider