Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hvala na svemu!

VIDEO Legendarni Raul s trofejem u rukama rekao 'zbogom' nogometu

Nakon 21 godine veličanstvene karijere od profesionalnog igrača nogometa oprostio se Raul Gonzalez (38)...

U zasluženu mirovinu Raul je otišao onako kako je živio cijeli svoj profesionalni vijek - šampionski! Legendarna sedmica Real Madrida osvojio je s New York Cosmosom titulu NASL prvaka (North American Soccer League), nakon što su u finalu slavili protiv Ottawa Furyja s 3:2.

Na tribinama njujorškog James M. Shuart stadiona vijorili su se natpisi 'zbogom legendo' i 'hvala ti za 21 nogometnu godinu'. Nakon posljednjeg sučevog zvižduka čak je i strijelac hat-tricka Cellerino bio sporedna uloga u cijeloj priči. Igrači su na ruke podigli Raula i njegovog sunarodnjaka 39-godišnjeg Marcosa Sennu (također odigrao posljednju utakmicu u karijeri) te su ih pobjednički 'bacali' u zrak.

"Ovo je poput sna. Osvojiti naslov u posljednjoj utakmici karijere. Pored svih drugih važnih naslova ovo mi je jedan od najdražih u karijeri i najbolja nagrada za kraj", rekao je Raul na konferenciji za novinare nakon utakmice.

"Trenutno sam sretan, ali malo i tužan. Zadovoljan sam svime što sam postigao u svojoj karijeri i kao sretan čovjek odlazim u mirovinu".

Na pitanje vraća li se sada u Madrid, konkretnije Real, Raul je odgovorio:

"Madrid je moj dom, ali sada nije vrijeme za to".

Raul je apsolutna legenda španjolskog, ali i svjetskog nogometa, a to govore i brojke. U karijeri, koja je trajala 21 godinu, je odigrao sve zajedno 1016 utakmica u kojima je postigao 427 pogodaka.

Najdublji trag ostavio je u svom matičnom klubu Real Madridu, za koji je igrao od 1994. do 2010. godine. Debitirao je 29. listopada 1994. godine, čime je postao najmlađi igrač u klupskoj povijesti koji je debitirao za prvu momčad. Nastupio je u 741 utakmici i upisao je 323 pogotka. Osvojio je šest naslova prvaka Španjolske, tri Lige prvaka, Europski superkup, četiri Španjolska superkupa i dva Interkontinentalna kupa. Zanimljivo, pomalo i nevjerojatno, Raul s Realom NIKADA nije osvojio španjolski Kup kralja!

Od 2010. do 2012. godine Raul je proveo u njemačkoj Bundesligi igrajući za Schalke. Nastupio je u 98 utakmica, postigao je 40 pogodaka i pomogao je njemačkom divu da se domogne domaćeg Superkupa i DFB Pokala.

Od 2012. do 2014. godine Raul je napustio Europu i otišao igrati u Katar, točnije Al-Sadd. I s njim je osvojio dva naslova (prvenstvo i kup), te je u 44 utakmice postigao 11 pogodaka.

Svoju posljednju sezonu Raul je proveo u drugom razredu sjevernoameričke nogometne lige, NASL-u, u redovima New York Cosmosima. Riječ je o klubu koji je 'uskrsnuće' legendarnih također New York Cosmosa, koji su bili aktivni od 1970. do 1985. godine i za koje je igrao Pele. U 31 utakmici za Cosmose Raul je postigao devet pogodaka, te je pridonio osvajanju dvije titule - prvenstvo (Soccer Bowl) i kup (Woosnam Cup).

Kada je reprezentacija u pitanju, Raul je upisao 102 nastupai postigao 44 pogotka.

Raul je otišao u mirovinu kao jedan od najuspješnijih, najboljih i najomiljenijih nogometaša svih vremena. Uvijek je bio i ostao miljenik svih navijača klubova čiji je dres nosio.

Legendo, hvala ti na svemu...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider