Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Je li vam ovo sumnjivo?

VIDEO Nova afera u Španjolskoj: Pokreće se istraga protiv Barcelone

Udruga profesionalnih klubova (LFP) odlučila je pokrenuti istragu oko utakmice posljednjeg kola između Barcelone i Deportiva...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako to obično biva u Španjolskoj, nakon kraja sezone, obično se pojave neki repovi. Posljednjih godina svako malo izranjaju optužbe za namještanje utakmica. Sada je pod povećalo došla Barcelona. I to ne prvi puta.

Udruga profesionalnih klubova (LFP) odlučila je pokrenuti istragu oko utakmice posljednjeg kola između Barcelone i Deportiva, piše El Mundo Deportivo, najčitaniji katalonski sportski dnevnik.
Barcelona je prije posljednjeg kola osigurala naslov prvaka, a na dnu je bila prava ludnica u borbi za ostanak. Ukratko, Deportivu je trebao bod kako bi ostao u ligi. Završilo je neriješeno. Barcelona je povela 2:0, Deportivo je uspio izjednačiti na 2:2.

Na kraju balade ispao je maleni Eibar, koji je u krugu s Deportivom i Grandom imao najlošiji međusobni omjer. Bodovno su bili izjednačeni, svaki klub završio je sezonu s 35 bodova.

Baskijci su izrazili sumnju.

"Nevjerojatno je da je Deportivo remizirao s Barcom. To boli", izjavio je kapetan Eibara Jon Errasti.

Na utakmici su se događale čudne stvari. Kamere su ulovile igrače Barcelone i Deportiva u nekoliko situacija kako razgovaraju međusobno prekrivenih usta ili navučenih majica preko glave, kao što je napravio Perez kada je prišao Messiju.

Međutim, sve to nije nikakav dokaz, mogli su razgovarati o bilo čemu. I sve bi ostalo na tomu da branič Deportiva Albert Lopo, koji je snimljen kako se na travnjaku nešto domunđava s Xavijem te s još nekim igračim Barce, pred kamerama nije izjavio: „Rekao sam igračima Barcelone da malo olabave, neriješeno svima odgovara.“

El Mundo Deportivo donosi izjavu neimenovanog izvora iz LFP-a: „Stvarno je ludo što smo morali gledati. Kako god, Lopova izjava mora se istražiti.“

U međuvremenu je predsjednik LFP-a Javier Tebas potvrdio da pokreću istragu.
„Istražujemo podliježe li to što je rečeno sankcijama. To je fraza koja ne smije biti izrečena ni u šali“, kazao je Tebas za Cadenu SER ne specificirajući istražuje li se utakmica ili samo konverzacija igrača.

Međutim, As tvrdi da im je Tebas na njihovo inzistiranje izričito rekao da se ne istražuje sama utakmica, već samo to što su razgovarali Lopo i Xavi. No, nema citata Tebasove izjave.

Je li na pomolu nova afera?


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider