Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
divljali satima

VIDEO Neredi u Sarajevu: Brutalna makljaža poljskih huligana i Hordi Zla!

Uoči prve utakmice 2. pretkola Lige prvaka u Sarajevu je došlo do huliganskih obračuna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Večer prije utakmice između prvaka BiH Sarajeva i poljskog prvaka Lecha iz Poznana, došlo je do obračuna navijača odnosno huligana spomenutih klubova. Baš kao što se i najavljivalo odmah nakon ždrijeba, huligani nisu propustili odmjeriti snage na sarajevskim ulicama.

Navijači iz Poznana poznati su kao jedni od najagresivnijih na poznatoj poljskoj huliganskoj sceni. Sjećamo se samo napada na hrvatske navijače tijekom Eura 2012. godine u njihovom gradu.

Prvi veći sukob izbio je sinoć u samom centru Sarajeva, kod Begove džamije nešto iza 20 sati. Najveći sukob dogodio se iza ponoći u prigradskom naselju Vogošća u blizini hotela u kojem je bila smještena veća grupa poljskih navijača. Sukob je trajao skoro sat vremena dok gostujući huligani samoinicijativno nisu krenuli prema hotelu.

Sarajevski mediji pišu kako je na ulicama vladao kaos, razbijali su se automobili, letjele su stolice, boce i baklje. Na snimkama se može vidjeti kako policija hoda nekoliko stotina metara iza poljskih huligana i kao da ne želi primijeniti silu.

U sukobima je sudjelovalo stotine navijača, a srećom nema teže povrijeđenih. Ipak, u Kliničkom centru tijekom noći prijavilo se šestero lakše ozlijeđenih. Jutro je pokazalo kako je razbijen dio hotela poljskih navijača, a uništen im je i autobus.

Poljski navijači tvrde kako je veća skupina domaćih navijača napala šestero njihovih u gradu nakon čega je jedan uboden nožem. Domaći navijači pak tvrde kako su Poljaci uzvikivali 'Ovo je Srbija'. Huligani će uvijek optuživati one druge za izazivanje, a sebi pripisivati 'pobjedu'...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider