Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Topnici' pred ispadanjem

VIDEO Monaco šokirao Arsenal u Londonu i priredio najveću senzaciju osmine finala

U prvom susretu osmine finala Lige prvaka Monaco je u Londonu pobijedio Arsenal s 3-1, pa Francuzi imaju veliku prednost uoči uzvrata za tri tjedna...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iznenađujuću pobjedu u Londonu Monacu su donijeli pogoci Geoffreya Kondogbie (38), Bugarina Dimitra Berbatova (53) i Yannicka Carrasca (90+4), dok je poraz Arsenala smanjio Alex Oxlade-Chamberlain (90+1).

Bayer iznenadio Mandžukićev beskrvni Atletico

Hrvatski reprezentativni vratar Danijel Subašić je bio izvrstan na vratima Monaca, koji je u sedam utakmica Lige prvaka ove sezone primio samo dva pogotka.

Arsenal je već u 1. minuti imao sjajnu priliku koju je upropastio Wellbeck udarcem iznad vrata, a potom su 'topnici' imali još nekoliko poluprigoda. No, unatoč inicijativi Engleza, poveo je Monaco u 38. minuti i to poprilično sretno. Veznjak Geoffrey Kondogbia opalio je s više od 25 metara, a lopta je pogodila kapetana Arsenala Mertesckera i prevarila vratara Ospinu. Bio je to i jedini šut u okvir vrata uopće u prvom poluvremenu.

Na samom početku drugog dijela Francuzi su postigli i drugi pogodak i šokirali Emirates. Bila je to klasični protunapad u kojem je Martial pronašao veterana Berbatova, koji je s pet metara lako postigao zgoditak. U 58. minuti Giroud je sam na pet metara, ali prebacuje Subašića, pa je francuski napadač nakon ove akcije zamijenjen.

U 62. minuti Martial je mogao povećati vodstvo Monaca, no njegov udarac brani Ospina, a Subašić je u 65. minuti također obranio pokušaj Wallcota, da bi potom Wellbeck u čistoj situaciji pogodio ležećeg Wallcota umjesto prazne mreže. U prvoj minuti sudačke nadoknade Oxlade-Chamberlain je preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora svladao Subašića, no u zadnjim trenucima susreta Carasco je iz kontre opet svladao Ospinu za konačnih 3-1.

Golove s utakmice Arsenala i Monaca možete pogledati OVDJE.

Uzvrat se u Monte Carlu igra 17. ožujka.

ARSENAL - MONACO 1-2

Pred 55.000 gledatelja na Emirates stadionu sudio je Deniz Aytekin iz Njemačke.

Strijelci: 0-1 Kondogbia (38), 0-2 Berbatov (53), 1-2 Oxlade-Chamberlain (90+1), 1-3 Carasco (90+4)

ARSENAL: Ospina - Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Gibbs - Coquelin (Oxlade-Chamberlain, 70), Cazorla (Rosicky, 81)- Welbeck, Oezil, Sanchez - Giroud (Wallcot, 60)

MONACO: SUBAŠIĆ - A. Touré, Wallace, Abdennour, Echiejile - Fabinho, Kondogbia, Moutinho - Dirar (Kurzawa, 82), Berbatov (Carasco, 75), Martial

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider