Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Senzacija kvalifikacija

VIDEO Mali, desetkovani, ali s velikim srcem: Rušenjem Grčke ispisuju povijest

Utakmica doslovno od povijesnog značaja igra se ovog četvrtka u Belfastu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Windsor Park, stadion Linfielda, poprište je sudara u kojem bi reprezentacija Sjeverne Irske po prvi put se mogla plasirati na Europsko prvenstvo.

Protivnik Sjeverne Irske je Grčka, selekcija koja u ovim kvalifikacijama igra katastrofalno i lako moguće da će u skupini F završiti na posljednjem mjestu, čak i iza Farskih Otoka.

Sjeverna Irska je u poziciji da ju pobjeda protiv 'nezainteresiranih' Grka vodi izravno na Euro, neovisno o rezultatima koje će postići konkurenti jer uoči zadnja dva kola ima četiri boda više od trećeplasiranih Mađara, a, podsjećamo, dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine idu izravno u Francusku. Zapravo, zbog boljeg međusobnog skora u odnosu na Mađare dovoljna su im dva boda iz dvije posljednje utakmice, ali naravno da žele sve riješiti na domaćem terenu kako ne bi morali strahovati u Finskoj.

U takvoj situaciji nije nikakvo čudo da su sve raspoložive ulaznice razgrabljene u rekordnom roku, jer osim što bi se Sjeverna Irska mogla po prvi put plasirati na Euro, bilo bi to i prvi put poslije 1986. i Svjetskog prvenstva u Meksiku da će nastupiti na velikom natjecanju.

Bez najboljeg strijelca i najboljeg braniča

Izbornik Michael O'Neill u velikim je problemima uoči utakmice desetljeća, kako ogled s Grcima zovu sjevernoirski mediji. Najbolji obrambeni igrač Jonny Evans (West Bromwich Albion) ne može nastupiti zbog ozljede, a najbolji strijelac Sjeverne Irske i cijele skupine F, napadač Norwich Cityja Kyle Lafferty koji je zabio sedam golova, neće igrati zbog žutih kartona. Iz istog razloga na raspolaganju nisu niti desni bek Conor McLaughlin niti Chris Baird koji može igrati na desnom beku, stoperu ili zadnjem veznom.

"Šteta što je Jonny se ovog vikenda ozlijedio, ali drago mi je da je stigao na okupljanje, to jača naš momčadski duh. Što se tiče izostanaka zbog suspenzija, vjerujem da će igrači koji će zamijeniti ove standardne odigrati na pravoj razini", optimistično je poručio izbornik O'Neill.

Utakmica Sjeverna Irska - Grčka igra se u četvrtak s početkom u 20:45 po našem vremenu. U prvoj utakmici, koja se 14. listopada prošle godine igrala u Pireju, Sjeverna Irska je slavila s 2:0.

Poredak u skupini F uoči zadnja dva kola:

1. Sjeverna Irska 17 bodova
2. Rumunjska 16
3. Mađarska 13
4. Finska 10
5. Farski Otoci 6
6. Grčka 3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider