Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Monumental je gorio

VIDEO Pogledajte ovo ludilo: River konačno slavi!

Nogometaši argentinskog River Platea pobijedili su na svom stadionu kolumbijski Atletico Nacional s 2-0 u uzvratnoj utakmici finala Južnoameričkog kupa te nakon 17 godina opet osvojili jedan kontinentalni klupski trofej.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Južnoamerički kup (Copa Sudamericana) ekvivalentno je natjecanje UEFA-inoj Europskoj ligi, a igra se od kolovoza do prosinca. River Plate je u prvoj utakmici izvukao povoljnih 1-1, a u uzvratu iskoristio domaćinstvo i pred 60.000 bučnih navijača pogocima Gabriela Mercada u 54. te Germana Pezzelle u 59. minuti stigao do prvog trofeja pod vodstvom nekadašnjeg argentinskog reprezentativca Marcela Gallarda.

River je ovom pobjedom nastavio dominaciju argentinskih klubova u južnoameričkim klupskim natjecanjima, s obzirom na to da je Lanus prošle godine osvojio Copu Sudamericanu, a aktualni pobjednik Cope Libertadores, ekvivalenta UEFA-inoj Ligi prvaka, je San Lorenzo.

Gallardo je na klupu River Platea stigao ove sezone, zamijenivši Ramona Diaza koji je momčad vodio do naslova prvaka u lipnju (Clausura). River Plate u nedjelju ima mogućnost osvojiti još jedan argentinski trofej (Apertura). Za to je Gallardovoj momčadi potrebna pobjeda na gostovanju kod posljednjeplasiranog Quilmesa i kiks vodećeg Racinga koji ima dva boda prednosti, a u posljednjem kolu ugošćuje Godoy Cruz, 15. momčad argentinske Prve lige.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider