Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gervinha umalo skinuli

VIDEO Kaos nakon utakmice: Mnoge zvijezde ovo nikad nisu doživjele

Nogometaši Obale Bjelokosti plasirali su se tek u zadnjem kolu kvalifikacija na završni turnir Afričkog prvenstva odigravši kod kuće 0-0 s Kamerunom...

Kamerunci su se već ranije plasirali na Afrički kup nacija, no u Abidjanu su došli ne izgubiti i to im je uspjelo, unatoč isključenju Stephanea Mbie u 59. minuti.

Međutim, nakon posljednjeg sučevog zvižduka domaći navijači u Abidjanu provalili su na travnjak kako bi se približili svojim junacima. Posebno se u problemima našao napadač Rome Gervinho, kojeg je jedan navijač htio odnijeti s terena i pritom mu umalo skinuo donji dio dresa.

Policija je morala upotrijebiti silu kako bi smirila razularenu masu.

Za Obalu Bjelokosti je i bod bio dovoljan za drugo mjesto s 11 bodova, dok trećeplasirani DR Kongo, koji je kod kuće slavio protiv Sierra Leonea s 3-1, ima devet bodova i u konkurenciji je da kao najbolji treći prođe na završnicu koja će se u siječnju i veljači održati u Ekvatorijalnoj Gvineji, koja je novi domaćin nakon odustajanja Maroka zbog straha od ebole.

Uz Kamerun i Obalu Bjelokosti, na završnicu su se dosad plasirali Alžir, Zelenortski otoci, Južna Afrika, Tunis, Zambija, Burkina Faso, Gabon i Senegal. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider